De boom in!

Op zaterdagmiddag, rond een schappelijk uurtje of 1, begaf het collectief zich naar feestkeet Slagroom voor de broertjes-zusjesdag. Zoals traditie voorschrijft organiseert het dispuut der disputen om het jaar een dag met dat andere nageslacht van je ouders om hen kennis te laten maken met wie je nu, in het immer mooie Tilburg, meerdere avonden per week doelloos bakken verticaal tegen je panplaat aan staat te Jan-Jorissen.

Geïnspireerd door anekdotes van voorgaande edities dan wel klooiendates, was de voorpret van dhr. Kanters enorm geweest. Meer teleurgesteld was de beste man toen hij de opkomst bekeek en kon constateren dat enkele leden deze zelfde stukjes hadden gelezen en hierdoor schitterde in afwezigheid.
Kindermeisjes, Jazztrioduo’s, vriendinnetjes van de show, ze zouden allemaal aanwezig zijn geweest bij organisatie van dhr. Balders. Helaas voor Tom had dhr. Grobbe dit jaar het heft in handen. Echter, de appel viel gelukkig, godzijdank, heel erg ver van de boom bij de familie van der Pas en Nijmeijer. Ook was zowaar een lid aanwezig, want ook Koek jr. had vanuit Wageningen de corpstad Tilburg kunnen bereiken. Dhr. Kanters had zo uiteindelijk niks te klagen.

img-20161101-wa0021img-20161021-wa0002

Men begaf zich naar de huifkar waar onder heerlijke foute hitjes het klimbos klimparkje werd bereikt. Dat dhr. adviesgevendorgaan Mattheeuwse de algemene voorwaarden van deze activiteit had doorgenomen bleek bij aankomst, het eerste bier had namelijk al gevloeid voordat duidelijk werd dat ‘alcohol consumptie voor én tijdens het klimmen verboden’ was. D’n Heldiale Blobvis greep dit als een mooi excuus om zijn spontane hoogtevrees te verbergen en besloot met het zusje van dhr. Nijmeijer veilig aan de grond te verblijven. Op een terras met nog minder sfeer dan het terras van De Prins werd moed ingedronken om de terugweg in de boerenbolide te herhalen.

Te Akademeia werd genoten van Italiaanse specialiteiten en Duitse dorstlessers om vervolgens een halfslachtige cantus te starten. Mede dankzij het succes van de voorzinger voorbraller en –stamelaar dhr. Kwakkernoot tot Robbekoek nam dhr. Verhofstad Junior uiteindelijk het heft in handen en werd de cantus helaas door de Heldikale Praeses afgekapt. De kalme borrelsfeer werd gecontinueerd. Toen het broertje van Frenk Stijnen werkelijk iedereen had verteld over zijn immense reptielenverzameling op zijn kamer en de familie Molenaar altruïstisch een estafette besloot te verliezen aan de Van der Pasjes werd besloten de avond voort te zetten in de stad. In tegenstelling tot Pulp bleken zijn broers keurige jongens, bleek het zusje van Kwakkert vele malen capabeler onder invloed van alcohol dan hijzelf en was het zusje van mr. Pinpas nog niet half zo sociaal ongemakkelijk als we hem kennen. Nadat iedereen al zijn kleingeld had gedumpt voor de woekerprijzen bij de toilet en er eindelijk duidelijke communicatie was binnen het bestuur besloot met langzaamaan huiswaarts te keren.

“Niemand maakt kans! Ik heb gewoon een relatie hoor…”