Carnaval 2018

“En nou is het genuug! Het kan toch niet zo zijn dat wij hardwerkende Brabanders of Limburgers ieder jaar weer onze zuurverdiende vakantiedagen in moeten leveren om het feest der feesten te mogen vieren. Carnaval of Vastenloavend zoals het ook wordt genoemd. De mooiste tijd van het jaar! Het is klaar! Ik wil #carnavalvrij! En ik ben heus niet de enige! En daarom trek ik samen met Bavaria ten strijden als jullie enige echte vrijheidstrijder, Sjefke Vaeren!”

De immer olijke Bierbrouwer uit Lieshout, hofleverancier van de Tilburgse sociëteiten, Bavaria had weer een ludieke actie op touw gezet in de hoop dat men in het zuides des lands meer blauwe sixpackjes in zou slaan. Reuze gezellig en nobel allemaal, maar THD Braque trekt toch heel even aan de bel en drukt zogezegd op stop!

Sjefke, denk nu eens goed na waar je mee bezig bent. We kunnen wel het land collectief vrij geven voor het feest der feesten, maar zijn die vrijdag en zaterdag wanneer onze mooie provincie overspoelt wordt door van die Luc van Oosterhouders Randstedelingen niet genoeg. Kunnen we Carnaval niet gewoon van de carnavalsvierders houden?

Persoonlijk moeten wij er niet aan denken om met nog meer mensen te moeten loten voor kaarten van Drie Uurkes Veuraf! of dat we op Vrijdag de meisjes van Café Janssen met nog meer hippe jongens te moeten delen. Sjefke, schijnbaar heeft je PSV tijd je onvoldoende inzicht gegeven in de drukte op de markt of op Stratum. Het schijnt dat zelfs Deliveroo er niet meer door heen kwam.

 

Bavaria, we snappen jullie nobele streven om nog meer mensen op de zondag naar de Feestfabriek aan de Schouwburgring te trekken, maar het podium van Akedemeia was al zo vol dat er met toegangsemblemen gewerkt moest worden en er zonder pardon lieden de Praeses eruit gegooid moest worden door Niolien S. Daarnaast stelt de Tilburgse Opstoet echt niet zo veel voor.

Zijn jullie überhaupt wel eens carnaval gaan vieren op maandag? De kaarten voor Kongsi gaan nog harder dan dat de BarfDrap vrouwen in zijn bed geluld krijgt. Daarnaast barst het Pumpke al uit haar zijn voegen. Nobele ridders voor het verkeerde doel, wellicht gaf de lege aanblik van de bus van Dispuut Braque richting Cuijk op de dinsdag dat het idee dat hier nog wel een paar Provinciale Moaten uit het noorden van het land bij konden, maar ook deze bus zat de afgelopen jaren gewoonlijk vol.

Lieve mannen en vrouwen van Bavaria, Beste Sjefke, Commissaris van de Koning Wim van den Donk en geachte Staten der Generaal, in een opwelling hebben meer dan 100.000 Brabanders en Limburgers  een handtekening gezet onder een slinkse marketingcampagne. Laat werkend Nederland lekker in hun sippe kantoren op de Zuid-As verblijven. Darwin heeft bewezen dat de best aangepaste soort overleeft en in dit geval zijn dit zij die gewoon vrij regelen, waarvoor hulde Freek en Dennis!

Ohja, Björn van der Doelen, zelf Ronald Waterreus heeft het geschopt tot analist. Kan jij dan ook iets van je leven gaan maken? Dispuut Braque doneert in ieder geval een kappersbeurt omdat jouw aanblik niet strookt met onze waarden zoals beschreven in de Heldiale Canon.

Als jij nu die arm niet los laat dan ga je er godverdomme achteraan!