28,18 + € 38,88 = € 67,06

Stel, binnen de aankomende lichting van je dispuut breekt de pleuris uit en je houdt nog slechts één klooi of kandidaatslid over? Wat doe je dan?

Dispuut Braque en Conserva besluiten om op dat moment de geldkraan maar eens flink open te zetten en Feestcafé De Prins de carnavalsomzet van dit jaar nog eens dunnetjes opnieuw te bezorgen. Twee avonden met exact dezelfde invulling, exact dezelfde mensen, in exact hetzelfde etablissement en met exact dezelfde herinneringen achteraf. Pr?mus BalMasqué, het Vidargala en het Januaribal zijn het levende bewijs dat deze formule zelfs in drievoud nog werkt. Wellicht biedt dit mogelijkheden aan de rest van de Platokalender en zijn twee biercantussen in twee weken wél leuk.

 

 

Maar goed, we schrijven 25-1-2018, een fikse tijd geleden alweer, maar Klooi Roos mocht in de meest gezellige enige feestkroeg die de Schouwburgring nog rijk is aantreden. Met horten, stoten en snikken werd het eerste bakkie van de avond ontvouwen door de dames die zich vervolgens als een kudde rond de statafel ten midden van de kroeg positioneerde. Tot zo ver de integratie.

Enkele geforceerde bellyshotjes, MC-praktijken, slechtje hitjes etc. etc. later zat de sfeer er nog niet echt in en werd besloten dat een bierestafette de avond dan maar moest redden. De Kroonprins van de BigFour plaatste de vingers in de mat en dhr. Nijmeijer schraapte zijn keel maar het gegil van A.E. werd gemist en echte tegenstand voor het collectief was afwezig. De sfeer had inmiddels de koelte van het gemiddelde humeur van C.B. bereikt. Gelukkig had de SIP van Conserva haar eloquente kastje eens binnenste buiten gekeerd en besloot dhr. Kaufmann ook maar een woordje uit zijn mouw te schudden. De toenadering werd gezocht, de sfeer kwam om de hoek kijken en Conserva kon met een gerust hart aan hun altijd innoverende weekend beginnen.

Inmiddels schrijven we de eerste van Maart en konden beide disputen weer acte de préséance geven in Fissaciffa de Prinsoef, zoals HampieBarkie zou zeggen. Met de overwinning van Kroeghockey die nog op de benen maag drukte moest de sfeer wederom nog even op gang komen, maar leek alles vanzelf te gaan. De hitjes spoten uit de speakers van dhr. DJ Cherry, het bier uit de tap van Hoof en de shotjes uit de navel van ons Deem. Met een afvaardiging van de lokale Carnavalsvereniging, het gegil van A.E., een klein potje klunen op de wc, een optreden van dhr. Marrel en de enige echte Nestor kon het Heldiale collectief wel kijken naar een geslaagde start van het enige echte Gezelligheidsweekend!

“BIERESTAFEEEEEEEEETTTTTTTÉÉÉÉÉÉÉÉÉ’!!!”