Broertjes-zusjesdag

Wederom is het u gelukt op de website van T.H.D. Braque te geraken en u zult daar ongetwijfeld een goede reden voor hebben. Wellicht verwacht u in deze kolom de gebruikelijke verhalen over feestjes, borrels en andere activiteiten aan te treffen. Echter zal er voor ieder van u een moment aankomen dat u uzelf geen tiener dan wel twintiger meer kunt noemen en deze studententijd zijn einde nadert, maar zal het moment dat u uitgeleerd zult zijn nooit aanbreken. Vandaar dat u via dit medium wordt voorzien van uw dagelijkse dosis educatieve waarde. Zo schijnt het in Nederland volgens de laatste 1’en en 0’en statistieken zo te zijn dat het gemiddelde Nederlandse gezin de beschikking over 1,7 kind heeft. Nu zouden wij ons dispuut, evenmin als haar leden, nimmer als middelmaat omschrijven, maar toch ontkomt ook de gemiddelde Braquer niet aan deze statistieken…

Zo kwam het dan ook dat deze gemiddelde Braquer op de memorabele zaterdagochtend van 11 oktober zijn gemiddelde 0,7 broertje/zusje in Tilburg mocht verwelkomen. Het dispuut is benieuwd wat het thuisfront van zijn leden zoal te bieden heeft en daarom mochten wij van de broertjes-zusjesdag genieten. De KNHB had speciaal voor deze gelegenheid de competitie een week stil gelegd, zodat bijna alle zusjes daadwerkelijk van de partij konden zijn. Iedereen stond dan ook paraat en niets zou het succes van onze boottocht door historisch Tilburg meer kunnen verstoren. Totdat de eerste druppel wolkbreuk viel. Na gewiekst crisismanagement door de BZ-dag-commissaris Stijn, bleek de nieuwe locatie ‘’De Voltage’’ te worden waar een middag vol enerverende spelletjes ons te wachten stond.

tn_P1030196 tn_P1030219

Het kegelen is een oud-Hollands spel dat al van voor de 17e eeuw dateert. Aan oud-Hollandse tradities hecht het collectief veel waarde. Echter is de hand-oog coördinatie van Mark Duijker de gemiddelde Braquer niet altijd bovengemiddeld te noemen en werd voor het kleinere, eenvoudigere broertje van de kegelsport gekozen. U weet wel, dat andere spel waarbij je 10 kegels om moet gooien. Dat onze inschatting wat betreft de hand-oog coördinatie juist was bleek al snel toen dhr. van Mosselveld tijdens het bowlen een muur wist te vergruizen en een strike wist te gooien op de baan naast de zijne, gevolgd door dhr. Duijkerman die, al roepend om gotenvullers, elk mogelijk middel in begon te zetten om maar niet zelf in actie te hoeven komen. Met gevaar voor eigen leven bleef het gezelschap echter competitief ballen richting de pinnen werpen, waarbij een ieder zijn uiterste best moest doen het niet tegen zijn broertje/zusje af te leggen. Dit gecombineerd met een spelshow bel om de butler op te roepen zorgde al snel dat de sfeer er goed in zat.

tn_P1030229 tn_P1030260

Door naar het volgende spelletje, en wat beter te doen als je al een paar bier op hebt dan een potje schieten. In tegenstelling tot onze landgenoten van motorclub “No Surrender”, doen wij dit bij voorkeur op een non-fatale wijze en werden de harnassen voor het lasergamen aangetrokken. Dat het laserschieten in goede aard viel bleek wel uit het feit dat dhr. Wesdijk goed op uit zijn plaat ging en het c(h)amp-team met de winst aan de haal ging. Na deze ferme inspanning werd er als vanouds genoten van de kookkunsten van oom Frank, zodat een ferme bodem was gelegd voor het proeven van wat heerlijke speciaal biertjes. De avond werd verder doorgezet in de stad en het bleef nog lang onrustig..

“Hidde! Speech!”