Borreltijd!

En zo is het. U heeft er allen wekenlang naar uitgekeken, maar een uitnodiging is slechts voor een enkeling weggelegd. Een weloverwogen en select gezelschap mocht kennis maken met het Tilburgs Heerendispuut Braque. Uw huisschrijver heeft het natuurlijk over de eerste borrel. Jawel. Woensdag de negen-en-twintigste van oktober was het dan eindelijk zover. Een avond die nog lang in de bovenkamertjes zal blijven hangen en een gelegenheid die bij uitstek geschikt is om te bekijken wat voor spek vlees we in de kuip hebben. Om 19.27 lokale tijd werd het bal afgetrapt in de huiskamer van T.H.D. Braque: Groot Kafee ‘t Vaticaan. Nadat we de kelen wat gesmeerd hadden en Kees geheel tegen de traditie in ´redelijk´ op tijd was, kon dan toch eindelijk de tocht beginnen!

IF IF

Zoals het hoort was de reis allesbehalve stil. Met dit jaar alleskunner aanvoerder Frenken als voorzinger werd er weer geheel in stijl gependeld naar onze vaste locatie in ´the middle of nowhere´, Hooijen. Wat direct weer opviel is dat onze Kees ook streng hecht aan jarenlange tradities. Zo was de hele zaal wederom geen steek veranderd en stond, in tegenstelling tot vorig jaar, onze vaste, stevige barvrouw wederom achter de tap.

Praeses Mattheeuwse had een mooie speech voorbereid waarmee gelijk de toon werd gezet voor het verloop van de rest van de avond. Traditiegetrouw doken de uitverkorenen snel op de stoel om te laten zien uit welk hout ze gesneden zijn. Ook dit jaar was er weer een ‘je verwacht het niet’ momentje. De witte sokken zijn namelijk nog steeds niet weg te denken uit sjaarsland. Gelukkig werd hier goed mee omgegaan door de betreffende persoon, die maar meteen aanbood om het hele zaakje in vlammen te doen laten opgaan. Maar hiermee was natuurlijk niet de kous af. Dit jaar solliciteerden men op de stoel openlijk naar een 2e invitatie, werden er zusjes verhandeld op vertrouwde Arabische wijze en schuilt er in sommigen een ware poëet. Gelukkig behield dhr. van Vuren het overzicht door zijn denkwijze en sommeerde de genodigden om na hun optreden naast de worstenbroodjesbar Assessor plaats te nemen.

IF IF

Maar, hier bleef het natuurlijk niet bij want al snel mochten we afreizen naar onze tweede, zorgvuldig overwogen borrellocatie, te weten onze mooie sociëteit. Het opeens veel knusser aanvoelende pand was de achtergrond van de borrel met de dames van DOT. Met huis DJ Foef aan de knoppen werd een schappelijk partijtje neergezet. De bakken bleken niet aan te slepen met Donny op de estafettetafel en al snel veranderde het ´partijtje´ in een kolkend festijn. Dat dit feit niet geheel valt te danken aan de estafettes, maar ook aan dhr. van Loon bleek later. Het glas bleek aan het einde van de avond namelijk halfvol met wodka te zitten. Maar, dat was niet de enige verassing van de avond. Want naast dat dhr. Frenken tegenwoordig schijnbaar ook doorheeft hoe een mengpaneel functioneert, was daar als revelatie van de avond mystery-act en DJ duo Theedoek & Theedoek om de avond van extra dynamiek te voorzien.

IF IF

Toen uiteindelijk ook de rookmachine het voor gezien hield en de zaallichten weer aangingen kon men gelukkig voor nog meer kilo’s worstenbrood en afzakkertjes afreizen naar de St. Joris, alwaar ook eens een ongenodigde aanschoof. Dat er toch soms wel wat meer wodka door het bier zat bleek bij het opstaan…

”Ik zou graag een uitnodiging voor de tweede borrel willen”