Borrelll

Vanaf het moment dat Bill Gates besloot om moeder aarde op te zadelen met een baanbrekende pandemie, voelde het collectief zich al snel als een kind wiens favoriete speelgoed wordt afgepakt. Hetgeen Braquers voornamelijk bindt – het drinken en het brallen – was plots verheven tot immoreel en gevaarlijk. Het bestuur deed mee aan de pubquiz van 2020 er vanaf de uitbraak echter alles aan om het dispuut te blijven verenigen, zodat de Helden wel op de hoogte bleven van elkaars doen en laten. Maanden die werden gedomineerd door Ab Osterhaus, ongemakkelijke kijkavonden en opeens moeten praten met ouders volgden, maar in juni was het eindelijk zover. Rutte III gaf het vaderland namelijk weer permissie om de tap aan te slingeren. De Assessor zag zijn kans schoon en verdubbelde linea recta zijn borreltotaal van het afgelopen jaar. In juni heropende hij het borrelseizoen al met de tweede editie van de ‘Tonic is ook een thema’-borrel met de dames van NON, waarna in juli de grande finale van Floyd Wanbeloyds bestuursjaar op de planning stond. In een tijdsbestek van 24 uur kwamen namelijk zowel de dames van AA als van Furiae langs op de verzamelplaats voor incapabele loodgieters KB. Een etmaal aan borrelplezier of een vermoeiende marathon voor de Helden?

Waar Braque normaliter past voor kuddegedrag, moest het dit jaar tegen willens en wetens in toch meegaan met de tijd. Meer dood dan levende disputen besloten namelijk dat een gehele introductieperiode niet meer volstaat om te laten zien dat menig boekenclubje meer te bieden heeft dan zij, met de geboorte van de kennismakingsborrel tot gevolg. In samenspraak met de witte giletjes werd besloten om de krachten te bundelen en het niveau van de gemiddelde kennismakingsborrel dan wel echt te ontstijgen. Middels een online campagne waar zelfs Boyd Hoek zijn vingers bij af zou likken, probeerde de promocommissie een blik aan afgestudeerde middelbare scholieren naar de KB te trekken om kennis te maken met het dispuut der disputen. Met enkele onbekende gezichten aan de statafels werd de avond afgetrapt met burgers à la Koek en gerecyclede drankspelletjes, waarna de dames van AA volgens afspraak om klokslag vier negen uur arriveerden. Hampie, Snof en Moes keken om zich heen en zochten uit over wie ze morgen weer konden zeggen dat ze “ditmaal echt heel dichtbij waren”, terwijl de rest van het gezelschap de door de koersbroers verkregen kannen bier in een rap tempo opdronk. Om de koude oorlog met de buurman niet verder aan te wakkeren, besloot men om de borrel tijdig te verplaatsen naar de keuken, waar Heuj vervolgens urenlang het Marokkaanse equivalent van de Top 2000 door de speakers blies. Verloren zoon Kirk voelde zich wel erg op zijn gemak op de vunzige deuntjes van zijn lichtingsgenoot en kroop met zijn boerse heupen opeens wel heel dichtbij naar de nieuwe lichting AA’tjes. De stoffer, blik en rookmelder maakten de rest van de avond overuren en nadat Kwak een potentieeltje tien kamers had aangeboden, werd het tijd om de oogjes toe te knijpen en te dromen over wat morgen ging brengen.

In navolging van bekende Nederlanders als Dave Roelvink en Tisjeboy Jay trekt ook menig Braquer steeds vaker de wetenschap in twijfel. Waar de maatregelen tegen de verspreiding van het virus door de desbetreffende notoire domoren ter discussie worden gesteld, twijfelen de KB-bewoners inmiddels aan het wetenschappelijke bewijs dat katers niet te bestrijden vallen. Vijftien liter Ice Tea Green en acht Italiaanse bollen is volgens hen namelijk hét onontdekte vaccin tegen de nadorst en hoofdpijn. Nadat dit nieuwe wondermiddel weer massaal was geconsumeerd, waren de Helden klaar voor de tweede helft.

De dames van Furiae vielen op de late middag de tuin binnen, waarna de tweede helft werd afgetrapt. De pingpongballetjes en kaarten vlogen al snel over de tafels, waarna het gezelschap genoot van de droge deegrollen van het bedrijf waar Kirk tegenwoordig zijn bestaansrecht aan ontleent. Het traditionele inkakmoment werd ditmaal vermeden door het oorverdovende gezang van de dames, waarna bleek dat er ook na de coronaperiode maar weinig is veranderd binnen Braque. Zo kwam Duif weer eens te laat door een overvloed aan selfhelpboeken papers die hij moest lezen, bleek dat Zaza nog steeds moeite heeft met twee slokken achter elkaar nemen en probeerde Moes een dame voor iemands neus weg te kapen. De wandelende kopieermachine had het voorzien op Snofs doelwit, maar iedereen weet: waar twee honden vechten om een been, gaat Floyd ermee heen. De onverstaanbare arbeider uit V-Town bleek aan het eind van de avond opeens de hoofdrolspeler van het nieuwe seizoen van GTST, waarin ook Abel en enkele Furiaesjaars bleken mee te spelen. Na acht fusten te hebben geledigd, vond iedereen het welletjes en werden de bedden opgezocht. Het katerontbijt van de dag erna ondersteunde eens te meer de H1-hypothese van de Heeren, waarna de conclusie eenduidig was: Floyds laatste huzarenstukje was een daverend succes.

“Ice Tea Green laat maar zien”