Borrel Lola

Het blijft een jaar vol onverwachte gebeurtenissen voor dispuut Braque. Er zijn twee klooien over de streep getrokken, de Praeses is kaal, Koek is nog steeds lid en soms zegt Tsjarko spontaan iets in de vergadering. D’n Assessor besloot volledig in lijn met deze onorthodoxe voorvallen een clubje én locatie aan te doen waar het collectief nooit eerder voet had binnengezet, althans, het studerend deel van het collectief. Zoals het een goed student betaamt, is een analyse in retrospectief na een geslaagde borrel nooit een kwaad plan en zal de huidige Assessor, met het oog op het einde van zijn bestuursjaar, een aantal aspecten van de borrel belichten die het verschil hebben gemaakt voor een uiterst geslaagde avond.

  1. Alcohol vóór de borrel. Vooraf aan een borrel werd een kleine alcoholische versnapering genuttigd bij onze gepensioneerde plantagehouder. Op enkele luttele meters afstand van het bolwerk van de educatieve elite liet deze landheer ons de plek zien waar hij, ondanks een minimale afstand, zich nooit meer vertoonde op de campus.
  2. Een vrijbrief dat Braque niet voor schade aansprakelijk was. Enkele uren voor de borrel kreeg de Heldiale Spons een bericht van de dames van Lola dat zij verantwoordelijk waren voor ons en of we ons daarom toch alsjeblieft wilden gedragen. Laten dat net de woorden zijn die je een normaliter keurig geheel Heeren niet moet vertellen: Frank lachte er zijn ingewanden uit terwijl La Senator de rest van het toilet tot hetzelfde kwaliteitsniveau degradeerde als dat op onze CV. Ach.
  3. Naïevere, leuke, jongere meisjes dan het collectief gewoonlijk gewend is. Stereotypes bestaan omdat ze helaas vaak waar zijn. Niet alleen is het gemiddelde meisje een jaartje jonger als ze naar het HBO gaat, ook doet ze het vaak in IQ-punten net iéts onder. En resulté lukte het Kjoek sociaal minder begaafde mannen om dan ook deze keer hun slag te slaan.
  4. Een heilig ontzag voor het collectief. Het hele Totus komt al sinds jaar en dag op d’n TOCK (hulde daarvoor overigens) en had nu eindelijk de kans om de mannen achter dit ongeëvenaarde evenement de tong hand te schudden. Zelfs Plato werd gezien als iets fenomenaals. Braque bleef hieronder zoals altijd natuurlijk erg bescheiden.
  5. C2H6O. Alcohol, wist je dat niet cursist? Kletterende bakken spa-geel werden afgetopt door buckets waarvan niemand de inhoud meer weet.


Terwijl d’n Assessor deze waarheden langzaam tot zich liet inzinken en hij het collectief gadesloeg, ging het enerzijds fysieke licht, op kamertjes verspreid over Tilburg, en anderzijds het mentale licht uit door hiervoor genoemde reden. Dames van Lola, bedankt voor de borrel!

“Ik ben echt alles kwijtgeraakt”