Borrel Beschuit

Een van de mooiste periode van het jaar stond het collectief op 23 december 2014 voor de deur. Met de jaarlijkse kerstinkopen achter de rug en het bijbehorende diner in de ijskast zou de gemiddelde persoon de dag voor kerstavond doorkomen door vooral veel niets te doen. Buiten kijf staat dat ook dat een prima vooruitzicht is, alleen even zozeer staat vast dat een actieve student geen gemiddelde persoon is. De dag voor kerst is immers een dag waarop niemand wat te doen heeft en is het dus een ideale gelegenheid om samen de vakantie in te luiden. En wanneer dit niet alleen met het dispuut, maar ook nog eens met een vrouwenclub gedaan kan worden, dan staat ons waarschijnlijk een mooie kerst te wachten. En zo geschiedde. Op de betreffende dinsdag had Braque een borrel met de dames van Beschuit.

Terwijl dhr. Duijker zijn lammeren nog eens goed toespreekt wordt door het dispuut van tevoren al even goed ingedronken bij café Slagroom. De twee hele biertjes smaken ook nog eens veel beter, doordat quasi-nestor Van Tankeren deze avond acte de présence geeft. Is dit nu de vervroegde midlifecrisis van de nieuwste aanwinst van LAB?

Enfin, om klokslag 20:30 uur sommeert de praeses ons om het biertje te kappen. Twee kroegen verder staat immers het voltallige vrouwencollectief met smart op ons te wachten. Echter blijkt bij aankomst dat er drie klooien op uit gestuurd zijn om ons warm te houden. Keurig te laat komen de vrouwen vervolgens om 20:38 uur binnendruppelen. Gelukkig was dit geen voorbode voor de rest van de avond.

De traditionele scheiding der seksen werd gelukkig al snel opgebroken door de speeches van de praesi. Achter de ware gedachte achter het cadeau voor Beschuit zullen we waarschijnlijk nooit komen, met dank aan de voortreffelijke uitleg van dhr. Mattheeuwse en de inkoopkunsten van Q en Duijker.

Na de speech hadden de vrouwen nog een huzarenstukje van een quiz voor ons in petto. De nuttige feitjes en historische liedjes vlogen ons om de oren. Dat het team van dhr. Van Tankeren als winnaar uit de bus kwam was dan ook geen verassing. Helemaal niet met vragen als ‘Hoe luiden de werkelijke voornamen van de leden van de Spicegirls?’. De prijs van eeuwige roem werd dan ook volledig door Tankie opgeëist.


Het bier vloeide vervolgens zó rijkelijk dat zelfs enkele klooien voor het eerst uit hun schelp kropen door zeer geniepig misbruik te maken van het spel Twister. Het bijbehorende beeldmateriaal hebben wij helaas moeten censureren..

Nadat het borrelbudget er drie maal doorheen was, werd het tijd om nog een klein stapje te wagen in de Boekanier. Het bier vloeide wederom rijkelijk en iedereen keerde weer voldaan huiswaarts. Waarmee de laatste borrel van dit jaar weer een feit is.

‘’O, dus dit is nou een kiezelverschoner?’’