Bevrijdingsfestival

Ah, 5 mei ligt weer in het verschiet! De dag die bij studerend Tilburg Nederland dit jaar extra groot was omcirkeld in de agenda. Hoe kan men beter proosten op onze vrijheid dan bij het jaarlijkse Kater/Luna bevrijdingsfestival. Echter hoor ik u al denken, viel Bevrijdingsdag dit jaar niet op dezelfde dag als Hemelvaartsdag? Juist! Zo redeneerden Kater en Luna ook en dus werd wijselijk besloten om het festival te verplaatsen naar 1 mei jongstleden, daar Hemelvaartsdag natuurlijk in het teken staat van Tilburgs mooiste evenement.

DSC03933_thumb          DSC03882_thumb

Voorafgaand aan een activiteit waren de rollen dit maal eens omgedraaid. De immer bedrijvige Assessor werd dit keer benaderd voor een borrel, en wel door de dames van Otium. Als balletjes waakhonden van Plato werden we goed genoeg bevonden en dus opende de deuren van het dakterras van de Nijver zich. Alle zooi werd over de heg gegooid vakkundig opgeruimd en nadat de statafels, de bierkoerier, de boombox en de zon present waren konden de dames worden ontvangen.

DSC04106_thumb         DSC03998_thumb

Het dorstige weer was zonder meer bevorderlijk voor de sfeer en op het moment dat de praeses zich bij het collectief voegde wist de helft van het borrelende gezelschap al niet meer wat onder of boven was. De formaliteiten werden snel afgerond en dus kon men door met waar men mee bezig was, het proosten op de vrijheid. Toen er voor de derde keer bier was bijgehaald en de zon toch echt van het dakterras was verdwenen, besloot men koers te zetten richting onze peddelvrienden. De ene helft waagde zich aan de fietstocht, de andere helft besloot de bus te nemen. Geheel toevallig volgens afspraak arriveerden beide groepen tegelijk bij Vidar alwaar direct het podium werd opgezocht. Het bier vloeide rijkelijk, de integratie zette zich de hele avond voort en ook de praeses vond het ouderwets gezellig. Nadat de zon toch echt onder ging vond het collectief het welletjes en kon er worden teruggekeken op een geslaagde dag!

 

“Die is klein voor een praeses.”