21-diner Stijn

Kleine jongentjes worden groot, vakkenvullers worden teamleiders, studenten worden weer scholieren, klooien worden Praesi en zo verder. 16 april jongstleden was het tijd voor niemand minder dan ieders favoriete Platoon dhr. Frenken om, in het kader van beter laat dan nooit, zijn 21-diner te verzorgen. Het Heldiale genootschap werd dan ook verwelkomd bij familie Frenken in hun knusse doch elegante huis. Waar men eerder afreisde naar exotische plaatsen als Lunteren was het deze keer een kwestie van een kwartiertje fietsen richting Piushaven.

Eenmaal gearriveerd, de een wat later dan de ander, werd het collectief verwelkomd aan de waterkant. Men kon genieten van een rustig biertje, af en toe een snapchatje schieten en trachten Koek het water in te rollen. Na het nemen van de foto konden de heren plaatsnemen aan keurig verzorgde tafels. Het eten was heerlijk, de wijn vloeide de rijkelijk, dhr. Van Loon deelde zijn levensverhaal met zusje Frenken en dhr. Kaufmann kon zich voor de verandering weer eens bezwaard voelen omdat hij een boomknuffelende kuthippie vegetariër is. Dhr. Frenken had duidelijk moeite de touwtjes uit handen te geven, maar pa en ma Frenken bleken gelukkig over dezelfde bedrevenheid te bezitten die men zo goed kent van Stijn. Een wijs geschreven lied, een origineel presentje en een speech van interim-Praeses Aad volgden elkaar die avond in rap tempo op. Het absolute hoogtepunt was echter de onthullende quiz die moeder Frenken had voorbereid. Wist u bijvoorbeeld dat Stijn vroeger in aanraking met de politie is geweest omdat hij op het dak van zijn middelbare school heeft gestaan?! Enfin, toen dhr. Dingemans zich oraal liet bevredigen door een knuffeldier, dhr. Van Oosterhout languit op de bank ging liggen en dhr. Mattheeuwse ook eindelijk een keer op kwam dagen, zag familie Frenken in dat het tijd werd om het hoopje ellende richting centrum te sturen.

Het is uiteraard traditie dat kroegen worden aangedaan waar de prille 21-jarige vroeger kwam. In dit geval was dat natuurlijk het altijd bruisende Café Brandpunt. Onze goede vrienden aan de Spoorlaan waren zelfs zo sympathiek geweest om de door hen geclaimde hoek aan ons uit te lenen. Nog bedankt jongens! Soepel en dynamisch als het collectief is, werd heel de avond louter in dezelfde hoek gestaan met dezelfde kannen bier en werd er vooral met elkaar geïntegreerd. Een combinatie van bovenstaande elementen en vooral naar gedrag vertonen richting iedereen die geen zwart-witte das droeg bleek een prima formule te zijn voor een Heldiale avond. Het was dan ook vroeg in de morgen toen men in eigen bed neer kon ploffen.

Stijn en familie bedankt!


Jij bent de slechtste algemeen bestuurder ooit!”