Allez Allez Allez!

Dat de renners van de Tour de France 2 maal de Alp d`Huzes weten te beklimmen, zal niemand verbazen. Dat mag ook wel als je weet dat 99% van de deelnemers helemaal platgespoten is met doping. Echter, wanneer je als `amateur` renner de Alpe D`huzes maar liefst 6 keer weet te beklimmen kan je daadwerkelijk spreken van een ongelooflijke prestatie. Niet voor prijzengeld, niet voor roem, maar voor het goede doel! Enkele tientallen dappere renners hebben deze missie volbracht, waaronder onze eigen Martijn La Grouw. Na maandenlang te hebben getraind, zijn benen te hebben geharst voor de camera en het ervaren van een mental breakdown, wist Tinus zich te plaatsen in het illustere rijtje van deelnemers die 6 keer de top heeft weten te bereiken. Dan ben je pas een held. Sorry, René Quist! Nogmaals hulde voor Martijn en alle andere vrijwilligers!

 

Vanzelfsprekend voelde dispuut Braque zich geroepen om ook een steentje bij te dragen. Een dagje werken bij A Day At The Park in Amsterdam en de opbrengst te doneren was dan ook een puik plan. Voordat de werkactie plaatsvond moest er al een tripje naar Rotterdam gemaakt worden. Daar hebben we kennis gemaakt met de super enthousiaste, gastvrije en bovenal capabele werknemers van SS! De voorbereiding voor de werkactie van 20 13 juli verliep dan ook zeer moeizaam vlekkeloos!

Zaterdag 13 juli, het weer was heerlijk en iedereen was op tijd op het station. Vol goede moed gingen we richting Amsterdam. Enkel Duijkerman was enigszins gepikeerd. Een combinatie van het korte termijn geheugen van Konald en het gehoor van Dorus kan nog wel eens problemen opleveren bij het onthouden van bestellingen achter de bar. Hoeveel bestellingen zal Duijkerman weten te onthouden? Een nieuwe toto was dan ook snel geboren. De stemming in de trein zat er goed in, tot er iemand roet in het eten kwam gooien. De lichtelijk aangebrande chef van de trein kwam ons verblijden met een onterechte boete. Helaas voor ons stond Royston niet open voor een discussie, griste het geld uit onze handen en nam de benen.

Eenmaal gearriveerd in het park haastten we ons snel naar de bar om alle snoeperts te voorzien van liters water. Veel ruimte om te pauzeren was er niet en dat we hard moesten werken was snel duidelijk. Toch had de een het zwaarder dan de ander. Helaas waren de barhoofden niet bekend met het ancienniteitsbeginsel en benoemde uitgerekend Jansma tot runner klooi van de bar. Haatbaard liet het hier niet bij zitten en had het gemunt op de irritantste barhoofd. Dat ze niet tegen een grapje kon bleek al snel en enkele tranen waren dan ook onvermijdelijk. De wraak was zoet!

Al met al was het een top dag. De ping pong muziek bleef spelen en we werden aangenaam verrast met enkele collega`s van Dionysos! De tijd ging snel en voor we het door hadden zat het er alweer op. Michieltje versierde nog een milf door zijn shirt af te staan, in ruil voor een tongzoen. Soepele baas! Om de dag gepast af te sluiten besloten we nog enkele halve liters te drinken op het Leidseplein. Het was dan ook maar de vraag of we de laatste trein wel zouden halen. Dankzij de medewerker van de maand bij de Burger King, die in recordtijd 8 menu`s wist klaar te maken, konden we zelfs nog een vette hap meenemen voor onderweg! Eind goed, al goed!

 

`Dat is jouw mening, en die mag je hebben`