Sloepweekend II

Dit jaar zette een van T.H.D. Braque’s jongste, en in de wandelgangen al bestempeld als een van de beste, tradities zich voort: het Zeilweekend werd weer verruild voor het Heldiale Sloepweekend! Waar dit afgelopen jaar nog een podium bood aan een select gezelschap yuppen, mochten dit jaar ook een aantal jongere lichtingen aansluiten. De Experience Two lag alweer voor ons klaar, natuurlijk tip top geregeld door Omnipraeses Beeksma. Helaas waren de beloofde upgrades van vorig jaar zoals een rimpelloze-hoeren-jacuzzi niet van de partij, maar dat mocht de pret niet drukken. Toen ook dispuutsnomaad Achmed na een lange reis was aangesloten, en dhr. Lopez de plaatselijke slijterij enkele honderden euro’s had gesponsord, kon de lange tocht naar Langweer worden ingezet!

Nederland liet zich dit weekend van haar beste kant zien, door ons te verwelkomen met een hemels zonnetje en een bijzonder schappelijke temperatuur. Kapitein Bleeksma bevoer ons als een paling door de wateren van Friesland, wijdbeens, een hand aan het roer, en de ogen op de kim. Ook het achteruit inparkeren in de haven van het toch zeker pittoresk te noemen Langweer ging prima. Eenmaal daar aangelegd ging het mis de dure fles Borrel van dhr. Wolfs open. Wat daarop volgde was het best te omschrijven als een slagpartij, waar het Tahrirplein nog veel van kan leren. Bij de BBQ kon vooral de saus een grijns toveren op het gezicht van dhr. Lagas, die vervolgens tevens een reconstructie van 11 September liet zien aan de hand van een toren Jupiler. Omdat dhr. Wolfs toch al wel een half uur in z’n eentje in het Keldertje stond, besloot de rest van het dispuut zich er ook bij te voegen. En dat hebben ze geweten.

Men zegt wel eens dat foto’s meer zeggen dan duizend woorden. Dat ging niet helemaal op voor de foto’s die deze avond ons heeft gebracht. Niet heel verwonderlijk misschien, gezien er met 412 foto’s een keurig gemiddelde van een 100-tal foto’s per uur is neergezet. Rondom dit schrijven kunt u een beschaafde impressie krijgen van wat er die avond zich allemaal heeft voltrokken. Bijzijn was hierin zeker meemaken want onttrekken aan de aanwezigheid van Braque was er niet bij in deze krappe ruimte. Een handjevol onschuldige tienerbollen ontkwam hier dan ook niet aan, en hen werd een spoedcursus neo-Braqueriaans feesten tentoon gesteld. Dhr. Achmed strooide met kusjes en duckfaces, en ook mocht het gezelschap ruiken aan het studentenleven door de bar over te nemen worden gegooid; wellicht liep het soms wat uit de hand. Wat juist ín de hand liep, was de ‘slaapzak‘ van een niet nader te noemen Conserva. Als dank werd er na afloop (zoals dat vaker gebeurt) een fles drank naar het hoofd van dhr. Freling gesmeten. Een paar bellyshots knoflooksaus, cockblock-acties van 2008, semi-orgies op de boot en de behaarde ballen van ons zandmannetje later raakte het gezelschap dan toch eindelijk in coma…

Dag 2. De schade valt mee. Alle Jokers nog op zak, dhr. Swieringa een been vol scherven, dhr. van Loon een gebroken neus; een doorsnee zaterdagochtend dus! Omdat er nu eenmaal niets anders is in Langweer, belandden we weer op het terras van het cafe waar je je voor tientallen euro’s kan laten afzetten voor verse jus d’orange uit een pak en verse houdbare melk. Het was dan ook niet onverwachts dat dhr. Lopez de nieuw aangenomen Oostblokserveerster compleet afkafferde toen hij niet als eerste zijn uitsmijter kreeg. Het weer liet het echter niet toe om nog langer te blijven, in de zengende hitte was het noodzaak zo spoedig als kon het water op te gaan! Maar dat alles natuurlijk niet voordat dhr. Beek even zijn tanden kon poetsen met gin, en voor de 3742e keer de mix van Solomun op kon zetten. De twee foto’s hieronder laten goed zien dat de sfeer op zo’n sloep fantastisch is!

Eenmaal weer aan land kon het feest zich gewoon weer voortzetten, en sinds vorig jaar hebben we daar het ultieme drankspel voor natuurlijk. Toen er elke 5 minuten “bodem” schalde over de haven wist iedereen al wel hoe laat het was. Dhr. van der Zwan vulde de apenrots met zijn linker- en rechteraap, en na de treffende imitatie van Andre Rieu was het vermaak op de boot wel op, en moest het lokale uitgaansleven slachtoffer worden.  Helaas geen 4VWO Wassenaar dit jaar, het was toch voornamelijk weer Plato wat hier rondhing. Bij binnenkomst kregen we van Flugel nog mee dat het credo van deze avond “Drink Responsibly” was. En zo geschiedde. Het sterkste van de kaart graag, en dat bleef helaas niet bij 1 keer… Een gapend zwart gat later wekte het ochtendgloren ons, en was het tijd om maar weer eens op huis aan te gaan. Het was weer een buitengewoon geslaagd weekend!

Clearly you’re not a turtle!