Afstuderen Jochem

Zoals recentelijk nog aangehaald door dhr. Neijenhuijs senior, was het alweer even geleden dat dispuut Braque een afstudeerder mocht feliciteren met zijn prestatie. Op 24 juni jongstleden kwam hier echter verandering in, daar niemand minder dan ons aller Jochempie ging afstuderen! De laatste keer dat het dispuut zich op de uni verzamelde voor een afstuderen, wist Dhr. Achmed een keurige 8,5 te scoren dus de verwachtingen waren dan ook hooggespannen.

Met ietwat knikkende knietjes stapte Jochem het collectief de zaal binnen. Jochem zou middels een presentatie de aanwezigen meenemen naar de kern van zijn scriptie. Gelukkig deed hij dit in Jip en Janneke taal, zodat ook de minder wiskundig-onderbouwde Braquers het keurig konden volgen. In de twintig minuten dat het collectief de presentatie bediscussieerde, kreeg Jochem nog ten laatste male het vuur aan zijn schenen gelegd.

Daar waar Jochem in de dagen voorafgaand aan zijn verdediging de verwachtingen nog enigszins probeerde te temperen, ging het dispuut er al weken vanuit dat het cijfer van dhr. Achmed wel even overtroffen zou worden. Het dispuut bleek het bij het juiste eind te hebben. Maandenlang formules op papier zetten wierp zijn vruchten af, Jochem scoorde een fantastische 9! Hier hield het nog niet op, zijn werk komt ook nog eens in aanmerking voor een publicatie én nogmaals werd benadrukt dat de studententijd van Jochem nog niet ten einde hoeft te zijn.

Voordat Cees op locatie arriveerde was er gelukkig nog tijd voor een spelletje petje op, petje af en bleek dat Jochem tóch de broek aan heeft. Compleet met spons stapte het collectief, vergezeld door Jochems familie, de huifkar in waar de nodige klassiekers de revue passeerden. Gearriveerd bij VHZ bleek Jochem nog een laatste verrassing voor het dispuut in petto te hebben. De ongemakkelijke blikken verdwenen echter naarmate de biertjes vloeiden en zodoende kreeg de dag een passende afsluiting. Jochem, nogmaals van harte gefeliciteerd!

 

“Hé, de getallen staan andersom!”