Zomer!

In de media voeren zogenaamde experts geregeld de discussie wanneer de start van de zomer op de kalender geplaatst kan worden. Wordt de meteorologische redenering gevolgd, dan staat het rode kruis op de eerste van juni. Volgt men de astronomische kalender dan trekt men rondom 21 juni voor het eerst de slippers en zonnebrand uit de kast. Verder geldt voor Tilburg Zuid dat de zomer pas echt begonnen is als de plastic tuinstoelen en de zwembadjes op de stoep staan en voor de gemiddelde student is de zomer begonnen als bij het eerste zonnestraaltje de truien in de UB verruild worden voor de rokjes op het Piusplein. Echter zoals u weet is THD Braque bovengemiddeld en hebben wij uiteraard de regel die de rest tot uitzondering degradeert. De zomer begint immers gewoon op de derde zaterdag van juni op de Braque – LAB Zomerborrel.

In de afgelopen jaren heeft dhr. Quist enkele vooraanstaande locaties op de mail op de weten te zetten. Zo is de StrafStaf SS Rotterdam decor geweest, werd dhr. Westerplastic gereanimeerd op de gerenommeerde BeachClub WOW! en was het larp festival op de Neude ook een succes. Dit jaar werd wederom de Domstad aangedaan en kon het dispuut afzakken richting 4 containers, vuurkorf en een bouwkeet Roost aan de Singel.

Voordat de borrel begon had dhr. Frenken de “Lustrum aftrap” gepland. Bij gebrek aan testosteron koffie werd er met munt- en gemberthee genoten van updates door de diverse commissies. Echter bleek alcohol toch het beste smeermiddel voor een brainstorm en kon de borrel beginnen.

Louise en co zorgde voor bier en zon, de bbq werd aangeslingerd en het lab druppelde binnen. Slap geouwehoerd voerde de boventoon en nadat geïntegreerd was met een local en dhr. Molotov de vissen had gevoerd, bleek dat de tijd snel gegaan en besloot Louise dat ze er geen zin meer in had tot de laatste ronde.

Ondanks dat de zon zich nauwelijks heeft laten zien kan Dispuut Braque u van één ding verzekeren: de zomer is begonnen!

Eh ja, toen ben ik dus bij Lage Zwaluwe wakker gemaakt in een uitgerangeerde trein en moest ik 500m langs het spoor terug naar het station lopen. Achteraf vond ik dat ook wel vreemd eigenlijk.