Vrienden en vriendinnen,

Mocht het u ontgaan zijn, dan dient u zich achter de oren te krabben en uw mate van nieuwsconsumptie aan een kritisch blik te onderwerpen, maar Heldiaal Heeren Dispuut Braque viert momenteel op grootsche wijze haar IVe Lustrum.  Mocht u hier totaal en geenszins weet van hebben, dan kan dat natuurlijk ook zijn vanwege het feit dat Braque er totaal geen nut in gezien heeft u op de hoogte te stellen van bovengenoemd feit. Desalniettemin willen wij u, als fervent bezoeker van deze website, door middel van dit schrijven op de hoogte brengen van de voortgang van de feestelijkheden.

Na een puike receptie en een meer dan dito buitendag op het Oktoberfest te München waren de agenda’s vijf dagen lang geblocked voor een tripje Split, Kroatië… voor te weten 52 man! Niet alleen het actieve kader viert namelijk het twintigjarig bestaan, ook de oud-leden weten een dergelijke mijlpaal op waarde te schatten en zijn er collectief bij. Dat bij andere clubjes de oud-leden de noodzaak zien om tijdens wat feestelijkheden rondom een lustrum de complete aankleding van de zaal alsmede de sfeer compleet om zeep te brengen, laat ons Siberisch. Veel plezier met de taakstraf, vrienden! 

Neen, dan Braque! Dankzij de Deutsche Gründlichkeit die de luchthavens in de Heimat kenmerkt, konden alle Heeren op tijd aan boord van de Boeing van GermanWings, ware het niet dat de nota bene de Heldiale Reiscommissie nog bijna roet in het eten gooide. Dhr. Van der Maat verwarde namelijk de Bay-Arena met het stadion van 1. FC Köln en week daardoor enigszins van de voorgestelde route naar her vliegveld af. Dhr. Adriaans kon de grappen aan de telefoon vervolgens niet waarderen en drukte enkele leden op het hart zo nodig een bommelding te ensceneren, maar deze rigoureuze maatregel bleek niet nodig. Ook de Heldiale Reiscommissie kon op tijd aan boord.
     

Na een probleemloze vlucht en bustrip kon het gezelschap de intrek nemen in het hotel. Midden in de centrum, A-locatie, wat minder vriendelijk personeel, maar we don’t care. Een klein puntje van kritiek is wel dat de plaatselijke Manolo onze aanwezigheid ietwat onderschat leek te hebben. Wanneer je je clientèle moet gaan vertellen dat alle koude Karlovacko’s op zijn en dat er als alternatief alleen lauwe troep dan wel Freddy’s te bestellen zijn, dan wil je ook geen sterrenhotel zijn. Wellicht dat de ragfijne uiteenzetting van de heer van der Maat van alle bloederige Balkanconflicten van de laatste tien jaar plus diens opmerking dat de Kroaten er goed aan doen zich opnieuw door Joegoslavië te laten bezetten ook debet zijn aan de ietwat onderkoelde verstandhouding tussen hotelier en gasten, maar dat zal nooit bewezen kunnen worden.

Het programma omvatte een aantal hoogtepunten van collectieve aard. Zo was het eten in restaurant Apentiet niet om over naar huis te SMSen, maar was de sfeer te omschrijven als een en al vreugde en jolijt. Liederen, verhalen en uiteraard  een weergaloze speech van de Praeses! De Praeses LAB nam het woord, gaf dit vervolgens op slinkse wijze door aan de oprichters, kreeg het weer terug, gunde de oud-Praesi van LAB ook hun momentje, waarna Steven Leys unaniem werd verkozen tot de nieuwe Praeses LAB! Steven, we kijken uit naar je regeerperiode en wensen je veel succes.
     

Er was een avond collectief stappen in 100%-tuning-partytent O’Hara, die nou niet bepaald gerocked werd door de plaatselijke Samantha Ronson-look-a-like DJ, waarna Kiki zelf het mengpaneel maar in handen nam en er een heuse 90’s party van maakte. Echt Paul, er waren 16.000 mensen! De heer La Grouw speelde met zijn leven door twee Kroatische huurmoordenaars uit te dagen, de heer van Beurden redde vervolgens zijn leven, Rene Quist werd betrapt met twee gedrochten van vrouwen en Kuup overleefde een slagaderlijke bloeding. Just another day at The O’Hara Music Club.
     

Verder verdienen de Gaga, de Rivièra, de boottocht met visbuffet en de heeren Heijman en Nijhuis een eervolle vermelding. Je vlak voor het bezoek aan de spa realiseren dat naakt optioneel is en dus als een dolle een Speedo in de nationale kleuren op de kop tikken verdient niks dan lof. De heer Mulder heeft tijdens de trip letterlijk nul keer gelachen, de heer Van Tankeren liet zich de alcohol voor het eerst sinds drie maanden weer smaken en de heer Van Graafeiland had een krukje nodig om te pinnen. De heer Van Loon liep net geen alcoholvergiftiging op, de heer Van Oosterhout is er niet in geslaagd een afterparty te ritselen en in Kroatië rijden dus nog gewoon Lada’s. De stadswandeling was gewoon goed, het gevoel van de heer Quist voor ´het juiste moment´ was dat niet. Jammer René, volgende keer beter, wel leuk dat je er was. Verder was het prettig dat Mike dit keer nergens voor betaalde en dat Roel van der Maat uiteindelijk nergens meer voor kón betalen aangezien de goede man duizend eenheden van de lokale valuta verloor aan de volledig geautomatiseerde roulettetafel in een authentiek gokhol van de Kroatische maffia.

Dispuut Braque wil de Heldiale Reiscommissie bedanken voor de organisatie en de inzet en dankzij hen weten we inmiddels… alles op zwart!