Update ledenbestand

De titel zegt eigenlijk al genoeg. Dispuut Braque is weer eens op gezelligheidsweekend geweest. En gezellig was het dit jaar zeker ondanks een drietal humeurige klooien die vooral heel veel aandacht deden opeisen. Gedurende het weekend konden de klooien laten zien uit welk hout zij gesneden zijn om zodoende te bewijzen of zij het Heldiale lidmaatschap waard zijn.

Dat de borrel met Conserva altijd wonden achterlaat bleek wederom uit het feit dat we vrijdagochtend nog maar drie twee klooien overhadden. Klooi Willy was er gemakshalve vanuit gegaan dat hij thuis opgehaald zou worden, hij had immers ook een hoop bagage bij. Gelukkig ging niet iedereen met zo’n instelling op weekend, want kameraden Koek en Dingo gingen hand in hand het weekend in en met name Koek had het juiste doel voor ogen. In afwezigheid van Willy voelde Dingo zich als een vis in het water en deed dan ook volledig wat van hem verlangd werd. Afijn, nadat iedereen eindelijk gearriveerd was kon het gezelschap vertrekken en hopen op een voorspoedig vervolg…

De weekendcommissie speelde dit jaar op veilig en had besloten om weer eens oude herinneringen op te gaan halen. Vanzelfsprekend werd er voor de praeses een technokelder ingericht en werden de kamers op anciënniteit verdeeld. Helaas was er weinig tijd om van het uitzicht te genieten want Peerke stond al weer op ons te wachten. Het traditionele avondprogramma stond immers weer voor de deur. Uiteindelijk stond de avond in het teken van vurige momenten, fikse onthullingen en een heuse bordesscène waar zelfs onze Willy een voorbeeld aan kan nemen. Toen uiteindelijk alle ellende afgefakkeld was met een flesje Stroh 80, de Kist er het afgelopen jaar niet lichter op geworden is en er tussendoor zelfs een nieuw lid geïnaugureerd werd, was daar dan toch uiteindelijk het moment voor de klooien om aan de Helden te bewijzen dat ze het zwart-wit waard zijn.

Dat zo’n weekend voor de StrafStaf ook geen pretje is bleek echter al weer snel. De inmiddels traditionele zenuwinzinking werd dit jaar verzorgd door Willy en dat betekende dat zijn klooienvriendjes nog even door mochten. Ook was er uitgebreid de mogelijkheid om de ware gevoelens over klooi Rog nog even te ventileren, bleek dat Koek een perfect balletje was en dat de glimlach wel degelijk van Dingo’s gezicht te vegen is.

Aan het eind van het weekend bleek dat de kipburgers van de Mac zo gek nog niet zijn, dat dhr. van Oosterhout het totale servies heeft gehalveerd en dat Aad zijn stemgeluid nog steeds nagalmd in de klooienvallei.

Uiteindelijk wisten de klooienboefjes zo nu en dan toch te verassen waardoor er eindelijk eens iets werd gedaan voor de trui. Na een lange, zware en uitzichtloze weg, hebben de klooien zich uiteindelijk alsnog bewezen en mogen ze zich nu lid van Heldiaal Heerendispuut Braque noemen. Wij willen dan ook de Heeren Thomas MeuIenbroek, Stijn van Munnen en Thomas Kaufmann feliciteren met het behalen van de zwart-witte trui. Heeren, gefeliciteerd en maak er een Heldiale tijd van!

 

‘’Wat ben je?! Helemaal ghek!’’