T.O.C.K.

Mei de eenentwintigste, een uurtje of tien… Er schijnt een heerlijk lentezonnetje over Tilburg en alles lijkt rust en kalmte uit te stralen. Toch, als u goed kijkt, ziet u wat activiteit rondom de velden van Longa. Courbois lurkt rustig gallend aan zijn koffie, Van der Kroon loopt hevig zwetend de lijnen uit te zetten en in een afgelegen hoekje van het veld tilt Lagas zich een hernia aan een stapeltje terrasstoelen.

Rond de klok van half elf, een slordig uur later dan afgesproken komt de rest een keer aankakken. Slappe smoezen en slechte excuses vliegen over tafel. Adriaans nestelt zich naast Courbois om aan de koffie te gaan en Freling en Van Tankeren bouwen samen de tenten op. Groenhuijsen zit als gewoonlijk op slippers, in korte broek en met oversized zonnebril te schreeuwen vanaf een tribunebank hoe het allemaal wel moet.

Tegen elven blijkt uit niets meer dat men op het voetbalveld staat. De poortjes zijn uitgezet, de hamers liggen klaar, de rosebar staat en de flessen wijn liggen op het ijs. Twintig goedgeklede Heeren staan klaar om de deelnemers te ontvangen voor een glorieuze dag.

Heeren scheidsrechters, de bar is geopend en de wedstrijden kunnen beginnen!