TOCK 2016

Donderdag 5 mei. Een dag die bij velen bekend zal staan als Bevrijdingsdag, maar een dag die voor studerend Tilburg Nederland mooiere dingen in het verschiet zou hebben. 5 mei, waarde lezer, viel dit jaar namelijk op Hemelvaartsdag. Onmiskenbaar verbonden met het mooiste evenement dat Tilburg rijk is: de TOCK. Traditioneel verwend met tropisch weer was het aan Praeses Aarts de nobele taak om samen met zijn commissie een hoogstaande en representatieve dag neer te zetten.

En dat het hoogstaand was! Zo traditioneel als het dispuut bij tijden is, zo progressief was dit jaar de TOCK. Te beginnen met de locatie. De tribune van weleer werd ingeruild voor een geraffineerd speelveld hetgeen perfect aansluit bij het elegante spelletje met Bal bal en hamer. Ook het meubilair en de rosébar ondergingen een metamorfose. Toen de file aan limousines, huifkarren, surveillancewagens en LAB-auto’s opgelost was, kon dhr. Van de Goor de handen eindelijk uit de mouwen steken. Zodoende vloeide de gekoelde rosé weer rijkelijk en toonde aan dat met gepaste inzet sport en alcohol samengaan als een aap, een varken en een slang in één zak Kwakkernoot en Robbekoek. Bij een evenement met klasse en allure hoort uiteraard ook een bepaalde culinaire standaard, zo maakte Slagroom ter plekke heerlijke broodjes pulled pork klaar, was de sushi van Otori een doorslaand succes, kon de brandende zon bestreden worden met schepijs en was er verder nog de mogelijkheid om verse oesters te bestellen. Enkele doorgewinterde TOCK bezoeksters stonden, ten opzichte van de commissie, niet perplex van het succes van het getrokken buikspek. Zij verschenen met een prima bodem op het terrein. Iedereen zo zijn eigen lustrum feestje.

Ook het diner was winnaar in de vernieuwingsslag van Praeses Aarts. Onder het amusement van een jongleeract verzorgt door Deurman Donny en ras animator Henri Paul kon men zich tegoed doen aan Black Agnus Beef Burgers van de BBQ baasjuuhs Bazen van Coockaholics.
Dat het overdag al jaren een legendarische sfeer betreft is geen nieuws. Zoals u mag verwachten werd deze sfeer ’s avonds doorgetrokken. Waar menig toernooitje tegenwoordig wordt afgeschaft afgelast afgesloten met een simpele borrel, wordt het feest bij de TOCK ieder jaar grootser. DJ Knossel, DJ Acceptheo en Childhood deden het Vaticaan weer in haar oude glorie herrijzen. Op een kortstondige inzinking na bleef de kerk gelukkig vrij van terroristische aanslagen en keerden Balders en het zusje van … alle bezoekers uiteindelijk verzadigd terug naar huis.

“Zeg, waren jullie gisteren niet op de TOCK?