Scheids, waar blijven die bitterballen!?

*** Goed eten en drinken is heel belangrijk, zo weet eenieder. Het was dan ook daarom, maar ook wel omdat Dhr. Beek maanden geleden de leeftijd van 21 had bereikt, dat het keurcorps weer eens een uitstapje kon maken naar de geboortestad van een der Braque telgen voor een heldiaal 21-diner. Na wilde maar vooral afgekeurde plannen over scouting hutten en gepofte kastanjes besloot Vicky ons dan toch uit te nodigen in het huis waar zijn gefundeerde wieg van gewapend beton heeft gestaan.

Samen met mevrouw Beek, Robin & Robin, Myrthe en Inge had Victor alles tot in de puntjes voorbereid. Bij aankomst bleek al dat het ons aan niets zou gaan ontbreken. De hele kamer hing vol met ballonnen en alle tafels stonden vol met prachtige sherry glaasjes bestemd voor de wijn. Waar verwacht werd dat de frituurpan weer aan zou staan en de pizza’s al in de oven zouden liggen kwam de gemiddelde vetliefhebber er bekaaid vanaf.

alt   alt   alt

Nadat we hadden kunnen genieten van een heerlijk zelfgemaakt soepje, een fijne pasta del Victory en een tongstrelend stuk zelf gemaakte appeltaart werd het tijd voor het lied. De Meest Apathische Lichting Ooit had weer eens een van haar meesterwerkjes voorbereid en zoals verwacht kon niemand het meezingen. Ook de schrijvers zelf niet. Gelukkig kent Braque ook liedjes en liet even duidelijk horen hoe het wél moet. Natuurlijk werden de aanwezige ballonnen opgelaten behangen met wensen aangaande het gewicht van Dhr. Beek, waarna Robin nog even een puike heliumimitatie ten gehore bracht van de beroemde robot.

alt   alt   alt

Zingen maakt dorstig dus toog Braque naar de Wallekse binnenstad. Horden 16 jarige meisjes en paupers werden beloofd maar niets was minder waar. Gelukkig waren de dames van de bediening mee, die de avond nog enigszins voor ons wisten te redden want in de twee aanwezige kroegen bleek geen hond binnen te zijn. Na eerst een biertje gedaan te hebben in een letterlijk lege kroeg werd de après-ski bar maar aangedaan. Als het niet voor je gedaan wordt moet je het feestje zelf maar maken dus werd de plaatselijke volkszanger vakkundig van zijn microfoon ontdaan om ruimte te bieden aan De Uil met zijn eigen vertolking van ‘vrienden voor het leven’. Om de avond goed af te sluiten werden Van Graafeiland, La Grouw en Kiki op slinkse wijze achter gelaten zonder taxi en werd er nog even door geborreld in het op één na mooiste café van Tilburg.

Tot slot willen we natuurlijk Mevrouw Beek, Myrthe, Inge, Robin en natuurlijk Victor hartelijk bedanken voor de leuke avond en het heerlijke eten. Kan het recept voor de appeltaart integraal op de Braque-site? We hebben geweldig genoten!