Parasolletjes omhoog!

*** Op 4 oktober jongstleden vond de tweede editie van de Braque ouderdag plaats. Aangezien But dit jaar in de organisatie zat moet het beestje natuurlijk weer een andere naam krijgen en ging dit evenement door het leven als Braque ouder- en kroost dag. Na het overweldigende succes van twee jaar geleden, waarvoor nog grote dank aan de toenmalige organisatoren, was de druk hoog voor het comité.

Allereerst werden de opvoeders ontvangen te sociëteit Akademeia alwaar zij konden genieten van een kopje koffie en een plakje cake. Vervolgens werd er een zinderende quiz gespeeld waarbij geen punten werden verdeeld, geen winnaars werden uitgeroepen en geen prijzen werden uitgereikt. De ouders kregen vragen over de leden van het Dispuut voor de kiezen, de quizmasters probeerden dan zo vaak mogelijk het antwoord te verklappen en de ouders konden antwoord geven door, hoe kan het ook anders, gekleurde parasolletjes in de lucht te houden.

Na dit hilarische spektakel togen Braquers en opvoeders richting het Vaticaan om te genieten van een heerlijke wijn- en kaasproeverij. De een luisterde aandachtig naar het verhaal van de sommelier, de ander probeerde gewoon zoveel mogelijk dure wijn in drie kwartier naar binnen te klokken. Na al deze lekkernijen konden we weer terug naar Plato alwaar Chefkok van Beurden samen met zijn hulpje van Tankeren een fantastisch buffet hadden klaarstaan. Jammer dat de klooien de gerechten serveerden en uitlegden waardoor de “Bruchetta met tuinbonen-mint mousse met daarop een stukje buikspek” verwerd tot een “toastje met groen spul en vlees.” Na het eten werd er nog heerlijk geborreld en uiteindelijk zorgde dhr. Niekoop ervoor dat we de ouders niet eens hoefden te verzoeken om naar huis te gaan. Na zijn ellendig lange en saaie praatje over niks ging bijna iedereen namelijk zelf al. Gelukkig stond het barteam te tappen zodat de overgebleven aanwezigen (behalve de exitter) een fantastisch slot van de avond beleefde. Tot slot willen we nog een paar mensen bedanken. Allereerst Roel van der Maat, voor het passen op Winston, verder natuurlijk alle ouders voor hun aanwezigheid en in het bijzonder John Wolfs, voor het volhouden van de slempartij, het eruit zuipen van alle ouders en enkele Braquers en voor de schitterende anekdotes. Last BUT not least: de organisatoren voor het neerzetten van wederom een heerlijke dag.

Bedankt jongons en ouders: tot over twee jaar!

Foto’s vindt u alhier.