Dies 2018

Op donderdag 6 september heeft THD Braque een nieuwe mijlpaal bereikt in haar bestaan. De 28e dies kon namelijk worden gevierd! Is dit een mijlpaal? Om een dies te bereiken hoeft men toch slechts te bestaan? Helaas blijkt de realiteit bij TSV Plato anders te zijn en is het bestaan van menig clubje onzeker. Het collectief wacht immers nog steeds op een koffietafel in the dark.

Waar op de donderdag de Assessor een heuse playboyparty met Amendus Amandus op had getuigd inclusief gratis fusten én flessen champagne, was door dezelfde Assessor de Diescommissie op zaterdag 8 september weer een schitterend programma in elkaar gezet. Ruim 80 Helden waaronder 60 oud leden kwamen op het vers ingeluide dispuutshuis “De KB” samen om de dag af te trappen.

Voor eenieder die nog geen deel uit gemaakt heeft van het organiserend comité van de Dies van THD Braque het volgende. De organisatie van de dies laat zich normaliter kenmerken door zwetende klooien, boze mailtjes vanuit het LAB, wilde ideeën en lange discussies in ALV’s en uiteindelijk de conclusie: “We krijgen nu toch niks beters meer geregeld.” Zo ook dit jaar:

The Roast of Joan

“Voor 70 euro pp wil ik ook wel iedereen afzeiken hoor. Is niet anders dan de jaarlijkse nieuwsjaarsborrelspeech.” M.N.
“Ik vind de begin- en eindtijd wel goed gekozen.” E.v.K.
“Kan Klooi Mees niet gewoon de hele middag e-mails van E.v.K. voor gaan lezen?” L.v.O
“Kan me bijvoorbeeld niet voorstellen dat het voor ik noem maar, Steven Leys, leuk is als koek wordt afgezeken omdat hij irritant is, Zaag wordt afgezeken omdat hij nooit geld heeft, of Meul wordt afgezeken omdat hij op een kat lijkt.”

Escaperoom op huis

“Een escape room in Bubba zijn kamer lijkt mij overigens altijd interessant” D.v.L.
“Draait het uiteindelijk toch om; eten en drinken. En misschien wat miserabele vakantieverhalen delen die triest afsteken tegen bijvoorbeeld La Grouw en Appelhof die wel gewoon de wereld ontdekken. Nou ja, Ameland is ook mooi.” E.v.K.
Enfin, uiteindelijk trokken 80 man richting Solexverhuur Tilburg om achtereenvolgens de rust op het Brabantse platteland, de Vidar KMT, het systeem van het terras van Koningshoeven én menig rotonde te verstoren.

Tot slot bleek, na enkele omzwervingen met de huifkar, dat de huisbar het gewicht van maar liefst twee gezette advocaten kan verdragen, oprichter dhr. Franssen zijn roeping als barman heeft gemist, niet de gehele inboedel van Groot Kafee ’t Vaticaan geveild is en de lak van de bar een opfrisser kan gebruiken.

Op naar weer een nieuw jaar!“Gaaaa weeggg knorreboefjessss!!!