De scheiding tussen het kaf en het koren

Een avond getekend door religie, onvervulde seksuele spanning, braaksel en verdacht smakende crème brûlée. U raadt het al: Ploerts Heldiale scluipschuttersquiz de tweede borrel van dispuut Braque. Na vele lange avonden ons voor te hebben gedaan als een vechtlustige gezellige groep jongeheeren mochten wij namelijk het absoluut niet vanwege een incapabel bestuur beperkte aantal bekwame genodigden meenemen op avontuur. Zodoende kwam welgeteld één genodigde om 17:47 binnenlopen bij stamkroeg Slagroom. Terwijl menig lid nog onhandig zijn das aan het knopen was, begon een aanwezige “hockeyvader” aan wat enkel omschreven kan worden als een adtwedstrijd tegen zichzelf.

Niet veel later vertrok het gezelschap met de bus naar Onze Kerk in Breda, waar men werd opgewacht met het drankje waardoor Braque tijdens de introductieperiode plots gekleurd wordt; cava. Gezien de locatie werden de nodige gebedjes toegewijd aan Cabernet Sauvignon en daarna werd genoten van het voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht (of, in het geval van dhr. Hamoen; een bakje mayonaise), maar de werkelijke reden voor het kiezen van deze locatie was uiteraard de beeldschone serveerster. Als ze geen relatie had, zou de Braquer haar heus aangesproken hebben en totaal niet in zijn broek schijten lang voordat hij de benodigde moed verzameld zou hebben. Enfin, nadat dhr. Van der Zwan de nodige leden van zijn tafel had verwijderd en andere leden jarig bleken te zijn, werd het tijd voor het volgende hoofdstuk van de avond: een borrel met de dames van Furiae. 

Voor toiletslopers en andere jongens die zich niet voldoende onderscheiden van het doorsnee Plato-plebs om uitgenodigd te worden voor dit fuifje, maar toch een idee van de teneur willen krijgen: Als Hugh Hefner en Sanna Marin een kind zouden krijgen, zou deze vernoemd worden naar deze borrel. Peignoirs en hun ogen uitkijkende genodigden vulden namelijk de recent geüpgradede borrelruimte. Overigens was het op dit punt in de avond dat het diner bij velen zijn weg naar buiten zocht, terwijl dhr. Schellekens deze kans aangreep om andere voor-hem-vreemde voorwerpen juist in zijn mond aan te treffen. Dit was een duidelijk teken dat de avond een hoogtepunt had bereikt en op het hoogtepunt moet gestopt worden.

Alles overziend bedanken wij de genodigden, de serveerster en Furiae voor een onvergetelijke avond.

“Is er alweer in Snofs bed getoiletteerd?”