Compleet ontspoord

Iets te strakke op de groei gekochte rokkostuums, maskers, zwarte jurkjes, strikjes en een overdaad aan flessen rosé. En u, als trouwe lezer weet, rosé en Braque dat past als de jas van Willy een oude jas. Zo eens per jaar wanneer de eerste zonnestralen van het voorjaar zich weer aandoen is het tijd voor het altijd mooie Bal Masqué. Donderdag 9 april was het weer zover, de rokkostuums mochten weer uit de kast worden gehaald, welke na wat gehannes en met een iets te strak knoopje met frisse tegenzin werden aangetrokken.

Om de avond goed in te luiden werd er vooraf geborreld met de dames van Dionysos, op huis welteverstaan. In de knusse huiskamer van de dames werd na een korte kennismaking en de polonaise formele verplichtingen de echte Brabantse gezelligheid erin gebracht in de vorm van verschillende drankspellen. Waar er links hevig gedobbeld werd, kwamen er van rechts de pingpongballen om de oren vliegen. In een mum van tijd was iedereen al zo aangeschoten gezellig, dat er al snel werd besloten om de avond voort te zetten waar men voor gekomen was: het Bal Masqué.

Dat de drank al rijkelijk had gevloeid bleek al snel uit de bravoure van de rest van de avond. Nadat de maskers af waren, toonde we weer ons ware gezicht. Zo stond de camera alweer snel vol hippe selfies van het pismenneke en ook de angstaanjagendedynamische groepsfoto spreekt boekdelen. Er werd nog wat gefeest, gedronken, gelald en gebrald om alvorens weer huiswaarts te keren en onze plicht was weer gedaan.

‘’Waar zijn nou eigenlijk die blikken voor….?’’