Brothers and sisters: Assemble!

Elk jaar inviteert T.H.D. Braque een deel van de familie voor een kijkje in de keuken. Dit maal was het weer de beurt aan de broeders en zusters van de Heeren Helden en dat hebben ze geweten. De dag begon met een ontvangst op Akademeia waar onder het genot van een broodje en een biertje iedereen kon deelnemen aan de spooktocht ter pande door Dhr. Wolfs. Na dit ritje van tien minuten vol saaie en vooral korte verhalen vertrok het gevolg richting het poolcentrum alwaar een toernooi zou worden afgewerkt. Dat de teamindeling niet bij iedereen in goede aarde viel was direct te merken en zo begon met name de Heldiale combinatie Appelhof / Lagas, beter bekend als ‘lichting 2009’, zuchtend en steunend aan de wedstrijden. Het ging er hard aan toe en het fanatisme droop er op alle tafels vanaf. Wat wil je ook als de gebroeders van der Maat beiden de halve finales halen. Uiteindelijk ging de troostprijs naar Marc van der Maat / Gijs van den Brand en werden Tim Adriaans en Tom Groenhuijsen de winnaars van het toernooi.

Dat goed eten en drinken erg belangrijk is binnen Braque kwam tot uiting in de twee uurtjes die we na het toernooi bij Het Vaticaan vertoefden. In een zeer korte tijd werd de complete populatie scharrelkippen en de halve oogst aardappelen van dit jaar weggebunkerd, dit alles weggespoeld met enkele glazen koud bier. Op knappen maar voldaan keerde het gezelschap vervolgens terug naar Akademeia alwaar de banken en tafels al klaar stonden voor de biercantus. Tijdens dit drankbachanaal werd er natuurlijk volop gezopen, gezongen en met banken gesmeten. Groenhuijsen junior, die na het drama van twee jaar geleden beterschap had beloofd, vond het allemaal maar laf en goot zijn bier weg alsof zijn leven er vanaf hing. Jammer dat meneer enkele uren later wederom naar huis gedragen moest worden. Ook voor Marc van der Maat was het allemaal net even iets te veel en hij roomde tussen de bedrijven door het linker urinoir even af om vervolgens zijn kweeste naar het delerium weer voort te zetten. En dat terwijl beide Heeren niet eens aan tafel 1 zaten!

De avond werd afgesloten bij cafe Braquepunt alwaar de plaatstelijke ploatjesdroaier er een waar Braque festijn van wist te maken. Gouden hits als ‘Oever, Lul!’ en ‘Dubbelleven’ schalden door de tent en oorbellenvolk werd verjaagd. Natuurlijk werden er ook nog even oude banden aangehaald, zowel buiten als op het toilet. Namen zullen hier verder achterwege worden gelaten dus je kunt gerust zijn Paul.

Al met al een zeer geslaagde dag, waarvoor we met het gehele Dispuut de organisatie op onze knieen willen bedanken.

Jullie waren fantastisch, grandioos zelfs. Eigenlijk zijn er geen woorden voor.