Broederliefde in Concert

Het is weer zover! De korte broeken, rokjes, flaneerplangas, paardje polo’s maar vooral rokjes mochten weer de kast uit! Het sporttoernooifestivalseizoen kon weer worden geopend door onze vrienden van de Tempeliers. Wat is een betere manier om dit te vieren dan met een volstrekt onbekend clubje uit Wageningen in het Kronenburgerpark!? Nee echt, als u tips hebt voor volgend jaar, horen we het graag. Wanneer twee disputen in een vreemde stad hun promillage op moeten krikken en geen zin hebben om €2,50 per bak te betalen, moet u toch creatief zijn. Hierdoor is het zowaar mogelijk tussen de eenden in een parkje te eindigen en uw behoefte te moeten doen ergens in de bosjes terwijl een ANWB-stelletje afkeurend langs loopt.

Als een goed begin het halve werk is, was er nog een hoop werk te verzetten. Dan maar met een lauw blik richting de bus, die halve bekende van je aanspreken ergens vooraan in de rij om de wachttijd zo met een uur te verkorten. Na onze rijdende sauna richting Groesbeek kon het feest dan écht losbarsten. Met het overhemd op een kiertje, in de linkerklauw een biertje is het prima vertoeven. Wanneer dit ook nog afgemaakt wordt met een heuze pruufblaozer kan het geluk natuurlijk niet meer op. Toch stond ons in de avond nog een hoogtepunt te wachten.

De fanboys binnen het dispuut hebben er wekenlang slecht om geslapen. De helden van Broederliefde gingen hun debuut maken in het Groesbeekse! Ellebogend naar voren, bewapend met een traytje bier de neus, stonden de dames Frenken en Nijmeijer hun longen uit hun lijf schreeuwend weg te glijden bij de eerste aanblik van hun vier Goden. Geef ze eens ongelijk, met hitjes als Jungle, Hoe Je Bent en teksten als: “Stout, champagne in die ollo, jij bent heavy. Ik zoek chicka. En ik neem je mee naar m’n osso, jij bent heavy. Ik ben loco.” Als deze woorden u niet raken, moet u toch echt van steen zijn. In een opwelling van euforie wilde een van de FanboyZzZ013 nog even een vrouwelijke medegroupie aan de haak slaan. Helaas mocht het niet baten want mevrouw was haar eigen Instagram naam vergeten, of gaf hem niet weg aan vreemden. In ieder geval een gemiste kans. Nog naglunderd werd vervolgens de rups der burgers opgezocht en kon ook dit concert in de geschiedenisboeken.

“Dat is dus GEEN Braquer!!”