Borrel Conserva

Kent u dat verhaal over die borrel van Braque en Conserva, waarbij na rustig avondje iedereen netjes huiswaarts keerde? Niet? Wij ook niet. Traditiegetrouw verzamelden op een donderdag in februari het Heldiaal collectief en de gele muur zich bij Tilburgs schônste feestcafé, de Prins. Het andere geslacht is in nuchtere toestand toch altijd een beetje eng en van integratie was het eerste half uur dan ook weinig sprake. Nadat de eerste bakken, voor sommigen iets sneller dan hen lief was, hun weg naar de maag hadden weten te vinden begon de alcohol te werken. Toenadering tot het geel werd gezocht en toen ook de meisjes in het groen zich bij ons hadden gevoegd was het feest compleet.

Het niveau van de cadeaus was weer als vanouds en de cadeaus belanden dan ook al snel in de glasbak. Alle oud-Braqueriaanse bierspellen werden uit de kast gehaald en binnen no-time werd het kaf van het koren, en klooien van hun waardigheid, gescheiden. Waar het collectief zijn best deed het bier op de juiste plek terecht te doen komen, had Conserva andere bestemmingen voor de pints.

De klooien hadden ondertussen begrepen dat wanneer zij zich ooit bij het collectief zouden willen voegen, er eerst het een en ander afgestreept geregeld moet worden. Echter had dit gestreep vanuit de gele muur tot gevolg… Enfin. Het was een avond waarbij de banden als vanouds werden aangehaald, er meer bier door de lucht ging dan er opgedronken werd en waarbij sommige klooien het met één niet voldoende vonden.

 

Hoe kan ik het goedmaken?!?!!