Zeilweekend

Het was even wachten maar in het weekeinde van 3, 4 en 5 juli mocht dat stukje “net-niet-Nederland” genaamd Friesland weer bezocht worden. Waarom? Om het accent aan te leren? Gadver, nee. Om de heerlijke haring te happen? Ook, maar dat is bijzaak. T.H.D. Braque was dit jaar namelijk weer eens bij het zeilweekend te vinden. Nou, zeilweekend, er werd weinig gezeild. Maar wat doe je dan? Het hele weekend motoren in een valkje is zoiets als proberen te tongen met prostituees: doe je niet. Daarnaast is het huren van een jacht op de Friese wateren net zo nutteloos als het drumstel van Anne Frank. Neen, men zoekt een middenweg: de sloep! Dus met Der Kapitan aan het roer en een lading gin, vodka, jenever en bier van het kaliber “weekendje at the mansion” kon koers gezet worden. Na een krappe drie kwartier kaart draaien was het volgende punt gevonden: Langweer.

          

De lokalen werden al enigszins opgeschrikt door de ietwat nuchtere aankomst van het gespuis dat Tilburg uit gesijpeld kwam, nu eens kijken hoe de combi met drank gaat. Verrassend goed eigenlijk, we werden mooi weggepropt in een gezellig achterkamertje voorzien van tap. Allemaal leuk en aardig, maar voor de echte partysfeer moest je twee deuren verdeer zijn. DJ Henk Kees Frank ‘een Nederlandse voornaam’ stond te draaien, er was gin en er was verse haring. Dat maakt de avond.

Het wordt vaak gezegd, en eigenlijk te weinig op de proef gesteld: werkt drank tegen de kater? En iedere keer is het antwoord weer ja. Met Hippy als tovenaar van de disproportionele mixjes kon er gezopen worden. Het weer was overigens weer geweldig en de muziek kon dus nog harder (scheelt dat de monteur de accu kwam opladen). Na een fijne poos boegpissen, kabbelen en kappen meerden we aan. Eenmaal zittende op vaste grond komt John Tinnick langs om te vertellen dat die laatste acht er misschien toch tien teveel waren. Ach, we slaan hier wel wat kapot en gaan door, op naar Grou!

          

Grou is niet speciaal, zefls niet met de kermis (lees: twee attracties en een suikerspindame met het humeur van een baby met een dode puppy). Maar ach, drank was afgekocht en dat maakt alles beter, zelfs Grou. Overigens wist ook de huiseigen flexitarier nog te melden dat vis maar vies ruikt, maar dat het toch vast wel lekker zou kunnen zijn. Logisch. Maar we dwalen af, u raadt het al, er werd gefeest en gezopen.

Ontwaken op de zondag is fijn, vooral als twee meter klooi heeft besloten in de voortent te gaan liggen snurken. Wat minder fijn is, is dat orkaan Sietse nog wel eens voor wat onheil zou kunnen zorgen. Maar het was niet allemaal een ramp, zo hebben we nog wat fijne bijna ongelukjes mee mogen maken, heeft Frenken zijn toekomstig beroep mogen beoefenen, heeft Kay zich niet op z’n anciënniteit hoeven beroepen en Wouter ook niet. Ondertussen rijdt Ronald nog steeds rond in regio Heerenveen.

Het was mooi, tot volgend jaar. Met je water.

 

Braqueboord! Superrechts!