Oever, LUL!

Op vrijdag 12 juni jl. stond het jaarlijkse Braque Zeilweekend weer op het program. Met twee voitures en een bangbus vertrok het keurcorps richting Snits om aldaar de drie gereserveerde boten te bemannen. De Domp, de MDBLOBoto en de Mary Celeste lagen keurig klaar in de haven, het zonnetje scheen en de wind stond gunstig. Wat kan er mis gaan zou u zeggen?

Dhr. Appelhof had voor de gelegenheid een ongeluksmeloen vol wodka mee gebracht. Kohalzend en huilend werd dit verplichte nummertje afgewerkt waarna het ruime sop kon worden gekozen. Nog aangeslagen van het fruit pakt dekzwabber van Schaik het roer en boort de eerste schuit onder de ogen van Jelle de steiger in. Als met moeite het kanaal is gehaald doet diezelfde van Schaik alle mogelijke moeite om aan lagerwal te raken. Nadat ook dit gelukt is dobberen we tegen de wind in over het kanaal heen. De motor moet worden aangeslingerd en van den Brand doet zijn uiterste best. Kapot, wederom dankzij van Schaik. Na de woorden van Rombouts: "Die motor moet NU aan!!" was het enige dat de bemaning nog zag een grote muur van zwart metaal. De aankomende olietanker raakte ons recht op de boeg en met alle geluk van de wereld, hangende aan de giek wist iedereen het ternauwernood te overleven. En dan ben je net een kwartier onderweg…

Eenmaal bekomen van de schrik kon op de Duitse familiecamping de BBQ in de hens. Eigen vleesje mee, lekker barbecuen, je kent het wel. Na een drinkgelach in Bar-Dancing D’ald Wal te Heeg wees Deisz enkele oosterburen nog even op het feit dat het heel normaal is dat we een beetje pret maken, zo midden in de nacht. Toen de Duitse dame in kwestie hier fel tegen in ging legde Courbois haar even haarfijn uit dat dit zo niet verder kon met de woorden: "Hou godverdomme gewoon je kop, het is hier het derde rijk niet!"

Na een zaterdag vol zon maar zonder wind en gelukkig ook zonder ongeluksmeloenen was het tijd voor Discotheek de Alcatraz in Sneek. Gelukkig kwam TMF even filmen dus de hele tent stond weer volgepakt met tienerbollen. Ook wel fijn voor Wiggers, die tijdens het weekend met z’ n lul meer in dan buiten vrouwen heeft gezeten. Het feest was natuurlijk compleet toen de schakelketting achter de draaitafel na veel gegal toch maar Oever lul draaide.

Na een weekend vol oevers, lullen (vooral van Beek), meneer de slak plezieren, hoos emmers vol met lauwe pis, vieze witte broekjes, wegrottende voeten en het duurste van de kaart kon iedereen dan toch weer veilig naar huis. Het was weer konings en om even in de termen van But te spreken:

Het zijn geen touwen, maar lijnen!