Hala Madrid!

***We schrijven donderdagochtend, 7 februari 2008, 6.50u; een delegatie van 17 Braquers en klooien, nog doordrenkt van het carnavalsbier, stonden klaar voor een oud-Braqueriaans tripje naar Madrid. Onder de bezielende leiding van reisorganisatie Appelbaffer: Destination Unknown – Take the long way home™ werd een scala aan culturele hoogtepunten alsmede gezellige taveernes bezocht.

Eenmaal aangekomen in de (door de reisorganisatie bestempeld als) culinaire hoofdstad van Europa werd er direct een kroeg opgezocht zodat de aanwezigen zich tegoed konden doen aan de uitstekende goedkope Spaanse vino. Het kroegbezoek van de Heeren en klooien bleef niet onopgemerkt want na een paar visitaties werd de gevleugelde uitspraak: “Hee Manolo, doe mij iets te drinken” al snel beantwoord met 17 glazen koud bier danwel een sloot rode wijn.

Dat culinaire bleek dus wel mee te vallen. De eerste avond werden we door de reisorganisatie al getrakteerd op een maaltijd die nog beroerder was dan die van de gemiddelde voedselbank. Termen als de honden lusten er geen brood van enzo… Uiteindelijk wist de Quaestor er een leuk prijsje van te maken en mochten we ook nog een klassieke gitaar van de muur af halen. Gelukkig werd er de rest van de week meer dan goed gegeten, behalve door But, die de godganse vakantie bevroren carpaccio, rauwe kip en bedorven toetjes heeft gegeten.

Een grote verscheidenheid aan culturele hoogtepunten werd bezocht en hoewel iedereen zich in een prachtige kathedraal of mooi park waande werd elke gebouw in de stad door de reisleiding bestempeld als het Koninklijk Paleis waarover de klooien dan een mooi verhaaltje konden vertellen. Naast de verplichte cultuur moest er natuurlijk ook gestapt worden. Met een select gezelschap werd de Kapital bezocht; een schofterige maffia discotheek met 7 verdiepingen, een bioscoop, dure drank, snuivende bezoekers en heel veel mooie vrouwen. Bovendien waren er ook een DJ-boot en lichtinstallatie waar Appel en Kiki een enorme lul van kregen.

Om de week in stijl af te sluiten werd de wedstrijd van Real Madrid tegen Valladolid bezocht. De wedstrijd was enorm kut, (7-0 voor Real) maar in het vak bij de Ultra Sur was het best gezellig en de Hitler groet werd na twee keer oefenen met vlijt en liefde mee gedaan door Tag-Team Akkerstraat™.

Al met al een prima weekje, hoewel het jammer was dat er zoveel klooien bij waren. Het is maar goed dat we niet na dag 1 het Hostel uitgetrapt zijn, het waren namelijk vijf onvergetelijke dagen.

Muchos gracias, met de complimenten aan Manolo!