Braque Goes Plato, Pallieter and Back

Druilerig weer of niet, het dispuut zit nimmer stil. Gezien het niet alleen aan reisgenootschap Phaeton is om verre locaties te vereren met een bezoek, konden ook enkele Helden zich opmaken voor een flinke trip. Na een uiterst geslaagde eerste Disputentocht (evenals de tweede, een week later), wat uiteindelijk van sommigen haar tol zou eisen, was er namelijk het briljante idee om de gehele volgende dag vol te plannen. 

Zo geschiedde dat slechts een paar uurtjes na het verlaten van de zaal van het ongenadig rustieke Platopand, slechts enkele mannen het gros overtrof en daadwerkelijk op tijd zich meldden om het volgende feestje af te gaan. Heeren van der Zwan en van Loonhoven sloten zich aan bij het Furiae gezelschap om elkander te vergezellen richting de vele hockeyvelden van HC Tilburg voor de 44ste editie van het Pallieter Hockeytoernooi Discotoernooi.

Voor de dames was het duidelijk hun eerste keer gezien ze in volledige sportklof inclusief hockeystick het clubhuis betraden. Zoals het waardige Platodisputen betaamt, stonden we als een van de eersten binnen aan de bar. Het tempo kwam moeizaam op gang, mede te wijten aan de eerdergenoemde voorafgaande avond en de allesbehalve schappelijke bierprijzen die hoger lagen dan een gemiddelde bergtop in de Franse Alpen. Echter, na koppig peren komt alles dan weer op gang. Vrouwen zonder broek aan, koppels waar ‘echt niets gebeurd is’ en zeer soepele dansmoves. Zoals je altijd zult zien waren de mensen die ‘het echt begrepen hebben’ weer lekker op tijd naar huis, gezien zij van grenzen noch zweepklappen kennen. Het was wederom aan ‘externen’ om de bar overeind te houden en de deur dicht te doen. Met vlijt en liefde uiteraard! Onze dank gaat uit naar de vrouwen van Furiae voor een uiterst memorabele dag!

    

In d’n blote kont…