Wijn kappen in de playboy mansion

Zoals Opgezwolle in hun hitsingle uit 2003 al zong: we gaan naar het verre oosten! Logischerwijs rijst dan de vraag wat een club in zwart-wit gehulde zuiderlingen en één kalende local daar te zoeken hebben. Het antwoord: mister Moneyman van de T.H.D. heeft zijn aandelenportefeuille enigszins doen slinken om wat kapitaal vrij te maken voor het op dat moment al meest enerverende 21 diner van 2024. Naast het kapitaal van dhr. Stift zelf scheen per slot van rekening ook de deurenbusiness van vadertje Es flink in de lift te zitten, wat betekende dat er moest worden afgereisd naar het verre Gaanderen om beugels te poppen in de door Stift zelfbenoemde Playboy Mansion van het Oosten. Plezier gegarandeerd! 

Waar de meesten uitkeken naar de gezelligheid, het lekkere eten en bovenal de beugels Grolsch, vroeg een enkeling zich vooral af in wat voor (al dan niet te strakke) jurk de oudste telg van de familie Es zich gehesen zou hebben. Eenmaal op locatie aangekomen werd Willem zodoende “goed gezet” en was de tuin omgebouwd tot een Michelintent avant la lettre. In de hoek hadden zich enkele verdwaalde Gringo’s verzameld die de genodigden van planken vol lekkernijen wisten te voorzien. Allemaal leuk en aardig natuurlijk, maar waar het de PIOT’ers heren aan “tafeltje 1” voornamelijk om te doen was, was uiteraard de vulling van de koelkast. Terwijl Brum en Ploert dit schouwspel met leden ogen aankeken en snel nog een extra partijtje wijn voor hun eigen diner bijbestelden, was de wijsheid inmiddels dan ook wel in de kan. 

Omdat Peije het liefst had dat zijn ouders zo min mogelijk over zijn Braque tijd te horen kregen, had hij voorzorgsmaatregelen getroffen door de speeches van de Praeses en de lichting helemaal aan het einde van het diner te doen, in de hoop dat Brum en Klink dan nog net een tikkeltje onverstaanbaarder (en langzamer) brabbelden dan voor hen gebruikelijk is. Zijn vader daarentegen begon met een mooie doch beladen speech over Stifts kindertijd, maar over kinderschoentjes van Louboutin werd tot ontsteltenis van de aanwezigen geen woord gerept. 

Nadat iedereen voorzien was van de eerste gang was het de beurt aan FC Knudde VVG’25 Zaal 1. De aanvoerder richtte een speech tot de leden, waarvan de huidige Praeses enkel maar kon dromen, maar gelukkig voor hem had Stifts plan gewerkt. 

Toen Braque aan de beurt was om te speechen was het niveau namelijk al op dergelijke wijze gekelderd, dat Moffel op het punt stond om zijn mollentaakje te gaan vervullen om het nog ergens op te duikelen. Zodoende prevelde Klink wat ongemakkelijke zinnen over een ‘work hard play hard’ mentaliteit, tegenover een man die zich de afgelopen maanden bijna 24/7 in de UB heeft begeven.  

Tot slot de liederen nog, en ondanks dat de eeuwige klooien van ’21 met een liedje van Roxy Dekker hoopten makkelijk te kunnen scoren, zou Braque Braque niet zijn als niet het meest ordinaire nummer de avond zou tekenen. Maar goed, credit where credit’s due: liedjes over het al dan niet actief zijn van lil’ Stift, dan wel Stifts tong kunnen bij voorbaat al wachten op het predikaat ‘banger’. 

En zo schudden we de tent uit om na het diner de weg te vervolgen naar DTC. Na een korte treintocht en enigszins toeristische wandelroute bevond men zich ineens in dé uitgaansstraat van Doetinchem. Helaas werd het plan om naar de ziekste toko te gaan verijdeld door Rintje en Moto die midden op straat een open sollicitatie voor de UFC tentoonstelden.  

Desondanks is er tot in de late uurtjes gefeest in de overige kroegen die op kruipafstand lagen. Na koortsachtige zoektochten naar taxi’s, besloot Rintje eenmaal terug in Gaanderen om nog even de Grote Rintje Show op te voeren en gehuld in ‘de nieuwe kleren van de keizer’ op straat te gaan liggen, waarna hij op de valreep van een agressieve smurf nog een paar tikken kreeg, omdat hij smurfin voor dame van lichte zeden had uitgemaakt. 

Ach, eind goed al goed en na een nachtje vertoeven op leeggelopen matjes kon men met hun ziel onder de armen de aftocht blazen terug naar het zuiden. Stift en de familie Es enorm bedankt! 

“Hij beft ze wel, ze pijpt hem niet!”