21-Diner Daan

Jawel, sinds een half jaar is er weer sprake van 21 diners bij dispuut Braque. Van het ene gehucht naar het andere, dit keer waren we welkom in wereldstad Waalwijk. Volgens Wikipedia is dit nog altijd een stad maar inmiddels weten we wel beter. Daan Dingemans was zoals het hoort alweer bijna 22 maar dat mocht natuurlijk de pret niet drukken. Na maanden van zeuren, plechtig beloven dat Braque de kwaadste nog niet is en dat Jokers alleen van waarde zijn bij een kaartspel kon het hele dispuut dan toch afreizen naar het pittoreske Waalwijk. Eenmaal aangekomen werden we verwelkomd middels een woordje van de verjaarde job himself en zodoende werd ook de borrel in de kelder weer eer aan gedaan.  

    

Nadat ook enkele oud-leden zich bij de jongere honden hadden geschaard kon er aan tafel worden gegaan. Tegen ieders verwachting in was er geen tafelschikking gemaakt waarbij het zusje strategisch een veilige plek kreeg toegewezen. Nu hoeft dat natuurlijk ook helemaal niet want Braque gedraagt zich altijd, toch? Na een speech van mevrouw Dingemans waar onze Praeses nog een puntje aan kan zuigen was het tijd voor een meer dan Heldiaal diner. Marianne Thieme schijnt nog steeds wakker te liggen op haar tofu matje na het zien van de vele kilo’s vleesch die daar maar al te graag zijn genuttigd. Nu begrijpen we ook ineens waarom Daan is afgevallen sinds hij in Tilburg woont.

    

Een 21 diner zou geen 21 diner zijn als er niet een lied geschreven was. Het was geschreven, geprint en gezongen maar daar zullen we het bij laten. Gelukkig konden we voor beter vermaak dan liederen geschreven door lichting 2012 richting het centrum van Waalwijk. Als eerste werd het gezellige plaatselijk poolcentrum aangedaan alwaar volgens oud-Waalwijkse gebruiken iedereen in das bekogeld werd met sneeuwballen. Gelukkig waren we nog altijd in het gezelschap van de gehele familie Dingemans dus ons kon weinig gebeuren. Echter, gewiekst als altijd had Daan ervoor gezorgd dat deze exact 30 minuten mee mochten. Daarna konden ze Ella mee naar huis nemen en namen de gebroeders Dingemans het volledige dispuut zonder microfoon, sorry Dorus ‘Waar is je pak?’ van Mosselveld, mee op sleeptouw. De twee andere kroegen van Waalwijk moesten eraan geloven. Omdat de eerste kroeg gevuld was met allerlei volwassen types en er veel te degelijk uit zag was alles behalve geschikt voor een avond als deze.

    

Daarom werd de avond doorgezet in café Goodfellas. Een mooie naam voor een nog mooiere kroeg. Want wat is er nu mooier dan in je goede hemd en smerige das tussen strakke minder soepele neven van Joan te staan? De bladen bier waren daarom niet aan te slepen en ook buckets werden niet gemeden door de jarige. De avond kon niet lang genoeg duren, zelfs niet voor de vele fashiontips van dhr. van der Maat die weer eens de bloemetjes kon buiten zetten. Maar uiteindelijk heeft alles een einde en zo ook het Braque avontuur in Waalwijk en gingen we lijnrecht naar huis. Behalve voor een enkeling die alles van hotels schijnt te weten, doch nooit eentje boekt.

Dus jullie hebben een bedrijfsuitje?