Zie de maan schijnt…

Zoals het nu al decennia gaat bij de Zwart-Witte bende beginnen de Sinterklaas kriebels al vanaf het moment dat Dieuwertje Blok voor het eerst op tv komt. Naar traditie heeft de goedheiligman zijn hulpieten dit jaar wél weer tijdig richting het Heldiaal collectief gestuurd.

Dat Heuj zich het afgelopen jaar keurig heeft gedragen blijkt wel uit de goed gevulde zak die ze bij zich dragen. Maar liefst zeven klooien hebben de tocht uit het verre Spanje moeten maken.

Er stond de Helden een heugelijk avondje te wachten, althans zo dachten ze. Dat je niet te erg moet verlangen naar datgene wat op je verlanglijstje staat werd meteen duidelijk. Verder kwam het Collectief er al snel achter dat; je door heel hevig met je handen te bewegen geen beter verhaal gaat vertellen, er een klooi bij een campingclubje blijkt te zitten en dat een goed lied eigenlijk maar uit twee regels hoeft te bestaan.

Nadat Mast de pepernoten als een volleerd piet had rondgestrooid en er uren lang naar gestamel en gekreun was geluisterd vond de Preases het welletjes en besloot de heren Thijs van Weezel, Luke Kemps, Thijmen Adriaansen, Gijs Mariën, Bart Schellekens, Philip Diederen en Jort de Jong allen het Heldiale klooienshirt aan te laten trekken.

De komende periode zal men nog hard aan het werk moeten want van Braquers heeft dit stelletje nog weinig weg.

Sterkte klooien!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *