Update der Ledenbestand

Het zal u de afgelopen tijd vast niet ontgaan zijn maar tegenwoordig springen de ‘lichtingen’ als paddestoelen uit de grond in de Circustent der T.S.V. Plato. Helaas voor hen heeft goed werk tijd nodig daarom mag er bij dispuut Braque vanaf eind maart pas worden gesproken van een lichting 2013. En wat voor een… Na maanden van hopeloos geklungel, vreselijk gestuntel en vooral ongegeneerd gefaal werden zij toch beloond op een weekend weg met de immer gezellige Heeren van dispuut Braque. Niet zo maar weg met de jongens maar om te laten zien dat het na die maanden wel een keer goed kan gaan. Dus in de nacht van 15 op 17 maart konden ze hun opgedane kennis met ons delen, konden ze laten zien of er wellicht meer in ‘t Vat zat en konden ze laten zien dat ze het Heldiale Zwart-Wit waard waren.

Uiteraard zouden we allen weer afreizen naar een nog warmer zuiden dichtgesneeuwd chalet midden in de bossen. Dit jaar zonder de kerosine-slurpende sleeën uit Aalsmeer want zelfs Braque kent een crisis! Gelukkig gaf ook dispuutsvriend Bernhard ons daarvolkomen gelijk in. De maanden van voorbereiding door de weekendcommissie dhr. Dingemans kwamen nu allemaal bij elkaar en kon er niets meer mis gaan. Ware het niet dat de Drunken Duke of Driffield er na 100 kilometer pas achter kwam dat ze in buiten Brabant ook de rechterbaan gebruiken waardoor het ‘lekker bieren met het dispuut’ nog even op zich liet wachten. Dat mocht de pret niet drukken aangezien Pauper & Co hun ghettoblaster met louter hits bij zich hadden en er ook nog even gedaanst kon worden. “Wat zijn we toch lekker eloquent…” Niet alleen hits maar ook goed eten is belangrijk bij Braque dus tussen de liedjes door kon er goed maar vooral duur worden gegeten in een veredeld frietkot alvorens we onze grootste sponsorkroeg van de Benelux op zouden zoeken. Na een warm onthaal door de immer goedgemutste spreekstalmeester konden de banden weer eens flink worden aangehaald. Dit alles werd begeleid door nog meer bagger uit de speakers van Terror Rules van der Maat. Toen uiteindelijk zelfs die installatie ook in duigen viel werd er weer richting eigen skihut gegaan om het oud-Braqueriaans Koentje zoek, Barry in de Hoek te spelen.

Achteraf bleek de Schaduwstaf zijn handen meer dan vol te hebben aan de vijf vier drie vier klooien want naast klagen, zuchten en boos kijken konden we aan het gesis van Spons horen dat hij ieder moment kon bevallen, Q had 70 jaar geleden blijkbaar twee knieschoten gekregen, Kist was na een gevonden blikje bier uiteraard al dronken en Mayday de Zwijger was nog altijd evenkoud van binnen en vond het allemaal niet zo gezellig als verwacht. Uiteindelijk wisten de klooienboeven op sporadische momenten wel de broek aan te trekken in tegenstelling tot de heren die lid waren van dispuut Braque. Waardoor er eindelijk eens iets werd gedaan voor de trui. Na een weekend zonder buitenspelen, neusbal of glazen lid maar vooral met een hoop getob, getril en gedans konden de Heeren Jochem van Vuren, Stefan Wesdijk, Mark Duijker en Michiel Aarts zich alsnog lid van Heldiaal Heerendispuut Braque noemen.

Mannen, van harte gefeliciteerd!

 

Oohh herroo Hanss Bwrixx!