Triomfantelijke opening van 2022

Na de kerstdagen – waar menig lid meer rode wijn achterover heeft getikt dan in de andere 363 dagen van het jaar – stond de borrelruimte al enkele dagen op zijn kop door de verscheidenheid aan activiteiten die door de P en de Ab Zwaktis werden georganiseerd. Ofja, op zijn kop. Zizoef was vijf dagen bezig met de tik verwerken dat zijn compagnon Oek vooral bezig was met een ode brengen aan Henk Wijngaard. De rest van het dispuut was dan weer te druk met het schrijven van een ode aan de dyslexie notulen van vier kantjes, vuurwerkbommen gooien op kleine kinderen in Agga of werken tegen een uurtarief van €17432,34 bij Richie Richard. Op oudjaarsdag stond de aanwezigheid gelukkig wel weer enigszins hoog in het vaandel en het beloofde dan ook een waar spektakel te gaan worden.

Djarniloef had na recent zijn laatste woord gedaan te hebben de smaak te pakken en kwam in de middag al langs om te vertellen wat de verantwoordelijkheden van de RvA zijn dat hij een oliebolletje kwam eten en erna door zou gaan naar Venray. Twee wijntjes en vooral heel weinig oliebollen verder had hij echter al besloten om zich te voegen bij het Collectief. In de tussentijd had het illustere duo van Brum en klooi Padde – die cumulatief altijd goed zijn voor minimaal 24 uur slaap per nacht – hun date die veel Moes-en-Pørko-potentie had. Verrassenderwijs hielden zij het wel tot het avondeten vol. Quen leerde de aanwezige klooien hier dat de maaltijd heilig is bij Braque en verblijdde het dispuut en aanhang zodoende met een luxueus drie-gangen diner pasta met wat vlees. Daarna was er gelukkig nog de tijd voor 86 potjes geheime Duitser een klein spelletje, waarna de dames van MD binnenvielen.

De sfeer zat er al gelijk in. MD maakte kennis met het grote arsenaal aan aanwezige klooien en de Braquers kregen weer een cursus ‘welke drankspellen speel je ook alweer wanneer je zestien bent’. De TOP-2000 bereikte tussentijds haar finest hours en zo kwam er heerlijke sfeermuziek voorbij in de vorm van ‘Hurt’ van Johnny Cash – of Johnny Mula zoals Floyd zou zeggen. Naarmate het nieuwe jaar dichterbij kwam, kregen klooi Pørko en zijn wederhelft het op de heupen en sloten zij aan bij een illuster rijtje waarin onder de Braquers alleen Snof zich bevindt. RINTJJJJJ hield het proces als een ware Boulevard-journalist nauwlettend in de gaten en zag ook dat de P van de club net zulke soepele heupen heeft als Patty Brard met een tia. Het aftelmoment naderde en luid meezingend met Bohepsedie Repsedie werd het nieuwe jaar gevierd. Enkele ongemakkelijke knuffels met MD’ers die niemand kende verder werd de borrel buiten verder voortgezet. Op straat maakte iedereen kennis met het gegeven dat internationals vaak nog raarder zijn dan je denkt én dat koprollen op een drukke straat een nieuwe traditie binnen Braque is geworden. Daarnaast zat er net zo’n stijgende lijn in de wensballon die de klooien de lucht in wilden sturen als in hun eigen leercurve. De fles champa van de buren die schijnbaar altijd van ons wakker liggen werd ook nog achterover gekiept. De borrel ging daarna binnen weer vrolijk verder. De gele muur kwam ook nog binnenvallen met twee verdwaalde kelderklassespelers, maar verdwenen ook weer snel toen Fame net zo veel aandacht naar zich toetrok als Moes tijdens de gemiddelde pubquiz. Strüdel speelde op het einde van de avond nog kort de hoofdrol in een GTST-aflevering, waarna de bedden werden opgezocht met de hoopvolle gedachte dat 2022 het jaar wordt waarin er verder geen klooien meer urineren in de borrelruimte.

‘’Mag ik met je vriendin dansen?’’

Leave a Comment

Your email address will not be published.