Wake up call

*** Alhoewel het de afgelopen tijd angstvallig stil is geweest op de Braque site,  is er weer veel gebeurd in de wereld van het meest Heldiale dispuut van Tilburg. Zo was het 27 januari jongstleden weer tijd voor de goedheiligman om zijn boot rechtsomkeert te laten maken, speciaal om Braque te belonen met zorgvuldig uitgekozen cadeaus en uitgebreide gedichten. Onze dank gaat uit naar kutklooi Cleo, die deze happening uitstekend heeft laten verlopen. Tenminste, toen hij uiteindelijk arriveerde, anderhalf uur na de aanvangstijd. Dit mocht echter de pret niet drukken, want door het door de klooi geregelde hoofdpijnbier en de jaarvoorraad LU chocolade koeken die dhr. Beek cadeau kreeg werd het uiteindelijk toch een fantastische avond. De strop in de achtertuin van But bleek dus uiteindelijk niet nodig, en Cleo mocht zijn eigen kuil dus weer dichtgooien. Tot slot een moment van stilte voor de Heldiale Flamoes Flamingo, die na een zinderend optreden in de nacht van 27 op 28 januari helaas is verpletterd onder het gewicht van Martijn La G. De Heldiale Flamingo zal bij ons altijd een speciale plek in het hart hebben.

Gelukkig zijn er ook leukere activiteiten de revue gepasseerd de laatste weken. 4 Februari vond namelijk het Buttie Brandpunt Beursspel plaats in café Brandpunt. Deze avond stond zoals de naam al doet raden geheel in het teken van het dalen en stijgen van de drankprijzen. Dat bij een beursspel een (krediet)crisis onvermijdelijk is bleek al snel toen ‘s middags de biertaps niet werkten, en ‘s avonds Buttie met zijn handen in het haar zat omdat de beamer geen teken van leven toonde. Na een lijntje kôôk had Buttie zichzelf echter zo weer onder controle, en kon het feest van start. Onze oprechte dank gaat uit naar damesdispuut Keiretsu, waarmee wij de rest van de avond heerlijk hebben staan borrelen. Wij beloven dat de volgende keer dat jullie ons uitnodigen voor een naborrel in het Keiretsu-huis dhr. van Tankeren zijn poepschoenen thuis zal laten.  

Tot slot wil ik graag nog de carnaval in Cuijk noemen. De Kuukse Kroegentocht staat keer op keer weer garant voor een voortreffelijke dag carnaval. Zo leek het ook ditmaal te geschiedden, toen dispuut Braque in de Intercity richting Nijmegen zat. Waar dit jaar echter geen rekening mee was gehouden was klooimans Cleo. Toen in Nijmegen eindelijk de veel te kleine Sprinter-trein op kwam dagen was hij namelijk nergens te bekennen, wat resulteerde in een half uur langer wachten. Ook eenmaal in Cuijk had Cleo het niet makkelijk, vooral toen hij de volledige pot van een paar honderd euro verloor. Echter maakten het en plein public urineren van dhr. van de Maat en dhr. van Schaik, dansende meisjes op de Braque statafel en de door ons in het dispuut opgenomen plantenbak veel goed en werd het weer een dag in Cuijk om vooral snel te vergeten.