Activiteiten

Activiteiten

Ieder jaar vraagt het bestuur van onze geliefde vereniging, of Dispuut Braque wederom een bijdrage wil leveren aan het activiteitenaanbod van Plato. Deze kreet om steun laat Dispuut Braque niet onberoerd en maakt al jaar en dag gretig gebruik van dit verzoek. Al dan niet om het niveau van het activiteitenaanbod naar een hoger niveau te brengen. Dat het een schier onmogelijke opdracht is voor andere disputen om een dergelijk niveau te halen, kan het overnemen van een aantal punten wellicht uitkomst bieden. Indien het hiertoe de mentale capaciteiten voor heeft natuurlijk. U ziet, ook vrijgevigheid is ons niet onbekend.

Enfin, beste bezoeker, als u meer wil weten lees dan gerust de onderstaande activiteit door.

 

De Tilburgse Open Croquet Kampioenschappen

De T.O.C.K., de Tilburgse Open Croquet Kampioenschappen. De kans is aanzienlijk dat u van dit evenement, dat sinds 2004 door Braque georganiseerd wordt, al eens eerder gehoord heeft. Ooit begonnen als activiteit ter ere van onze dies, inmiddels uitgegroeid tot een activiteit van niveau en groots kaliber. Waar het spel croquet an sich niet veel moeilijker is dan het met een hamer tikken van een bal door een vooraf vastgestelde route van poortjes, weten wij deze licht simpele en onderschatte sport te promoveren naar een evenement. Omdat Braque ambitieus is, voorzien van lumineuze ideeën en nooit te kleinschalig denkt, kon de T.O.C.K. ontstaan.

De dag van de eerste T.O.C.K.. Eenmaal gearriveerd in het Leypark, kwam de vijde symphonie van Mozart men tegemoet. De geur van net geopende rose. De speelvelden lagen al klaar. De staantafels, parasolletjes en 78 flessen rose gaven het geheel een tot de verbeelding sprekende ambiance. Klokslag 11u, de eerste wedstrijden vangen aan. Duidelijk wordt dat niet iedereen het in zich heeft om een waardige croquetmeester te worden. De een na de andere baton vliegt door de lucht, gevolgd door een verzoek de Heer. Oud-lid Tim laat medespeler Yannis Violidis al na een speelronde diskwalificeren bij de wedstrijdleiding. Dat de heer Violidis het hier absoluut niet mee eens is, laat hij ook iedereen weten. Keer op keer. Ook als je het stiekem niet wil horen eigenlijk. En steeds op minder verstaanbare wijze. Hoeveel rose heeft hij wel niet op? Het is overigens pas 12u. Vreemd kijkende passanten. Wie zijn toch die jongeren en ietwat oudere Heeren die met stokjes ongecontroleerd door de lucht zwaaien? Naarmate het toernooi vorderde, bleek dat geen enkel team was opgewassen tegen het Croquetgeweld van Siem en Peter. Het ene na het andere team werd opgerold, afgedroogd en nog meer van dat soort krachttermen. Dat ook de beker niet was opgewassen tegen het geweld van Siem bleek wel, aangezien het welgeteld vijf minuten heel is gebleven. Het was ondertussen alweer 17u en dan mag het. De flessen rose waren soldaat gemaakt door het tiental aanwezige Heeren.

Maar dan de T.O.C.K. 2016. Na maanden van plannen en dagen van voorbereiding is het veld van TSV Longa omgetoverd tot een waar elitair tafereel. Bij binnenkomst aan de rode loper staat daar het ontvangstgezelschap, gehuld in nette kledij incluis de karakteristieke spencer en das. Nog immer klinken de betoverende noten van een Vivaldi, een Mozart. Langzaam aan stroomt het vol en even na twaalven begeven zich ruim 1000 man op het veld. Een terras van enkele honderden stoelen, overal mensen die eenmaal per jaar terugkeren en zich wagen aan het spel met de bal en hamer. De rose-bar, waar men naast klassieke rose sinds enkele jaren ook (gouden) flessen prosecoo kan bestellen, biedt eveneens ook sigaren voor eenieder die dat wenst. Overal is wat te beleven. Zo is er ieder jaar een professionele golfclinic. En wat de denkten van een heus foodcourt. Aan de ene kant toegewijd aan de overheerlijke lunch van café Slagroom en aan de andere kant Otori, die sushi van hoog niveau serveerden voor eenieder. Uiteraard waren er voor de echte bourgondiërs genoeg oesters in omloop. Wat dacht u van het duurste rund ter wereld, of de nieuwste trend in culinair Nederland, chocolade snuiven! Smaaksensaties pur sang, en dan zijn we nog niet eens op de helft. In tegenstelling tot lauwe lasagna of een barbecue besluit T.H.D. Braque WEL een fatsoenlijk avondmaal neer te zetten. Na het succes van afgelopen jaar  is het avondmaal dit jaar door de Cookaholics neergezet. Een héérlijke Black angus burger werd voor iedereen geserveerd om met een goedgevulde maag door te feesten. De activiteit die al jaren op rij is verkozen tot beste van Plato houdt daar echter nog niet op, want ook tot in de late uurtjes kan er gevierd worden. En hoe. Met een wereld line-up bestaande uit onder andere Childhood, DJ Acceptheo en Dorus van Mosselveld wordt er een knallend feest neergezet in een heuse opblaaskerk om de T.O.C.K. af te sluiten. En ja, volgend jaar met Hemelvaartsdag zijn we weer terug.