21-Diner Tyrson

21-Diner Tyrson

25 Augustus 2012. Niet alleen de dag waarop Neil Armstrong overleed, maar ook de zaterdag na de TOP-Week waarop iedereen lekker kon uitbrakken en rustig kon bijkomen van een zware, intensieve en vooral leverdodende week. Of toch niet? Helder licht Tyrson kreeg het voor elkaar om juist op deze dag zijn Heldiale 21-Diner te plannen, waarop het dispuut zich naar het grootse Schijndel mocht bewegen. En zo geschiedde.

Zaterdagmiddag vertrok een genootschap van afgepeigerde, lijkbleke (niet alleen dhr. Mulder) en toch vrolijke Heeren onder het genot van een stralend zonnetje vanaf Tilburg CS. Dat de nieuwbakken Praeses nog een beetje nat achter de oren is bleek al gauw, gezien het begrip ‘weekenddienstregeling‘ hem niet bekend was. Met lichte vertraging arriveerden we dan toch in de toeristische trekpleister Schijndel City.

   

Waar sommigen wellicht een boerderij (het blijft toch Schijndel) of een nucleaire bunker (het blijft toch Mini-Geert) hadden verwacht, arriveerden we in een aimabele tuin van het huis met de 273″ plasma HD-3D-TV van familie Beuving. Bij de officiële opening van het 21-diner werden we meteen aangenaam verrast met een oude bekende; onze ouderwetse Braque Borrelton! Weer mooi gerepareerd en gepolijst door Tyrson en zijn vader, en gebruiksklaar om de rest van de avond onze biertjes te tappen. Daarna konden we aan tafel, alwaar ons een 3-gangenmaal wachtte, zorgvuldig uitgekozen door Tyrson en zijn moeder. Na een lekkere uiensoep, geserveerd door Tyrson en zijn zusje, was er een buffet aan quiches en salades uitgestald voor het gezelschap. Dhr. Swieringa nam het er maar meteen van en laadde zijn bord voller dan een Japanse metro. Daarna volgde nog een dessert waarna er, met enkele luttele flessen wijn in de kraag, vertrokken kon worden naar het imposante centrum van Schijndel.

   

Omdat er door lokalen gewaarschuwd werd dat menig Schijndelaar (?) een lichte afkeer heeft jegens alles wat ook maar een klein beetje beschaving uitstraalt, werd besloten dat het ware uitgaansleven van Schijndel niet bezocht zou worden. Een klein cafe kon nog bezocht worden, alvorens we naar de Lichtstad zouden vertrekken. Beuving senior en het zusje van Tyrson wilden ons ook nog vergezellen, en laatstgenoemde besloot op aandringen van de groep mee op sleeptouw te worden genomen naar het immer fraaie Eindhoven. Zodoende arriveerden we, na een vooral dankzij But chaotische taxirit, nabij Stratumseind alwaar dhr. Verhofstad ons wel even langs de beste Eindhovense hockeymeisjeskroegen zou leiden.

   

Zo gezegd, zo gedaan, en enkele minuten later stonden we in Trace, een soort variatie op de ons zo bekende Clochard tussen enkele tienerbollen om het 21-diner vrijgezellenfeest van dhr. van der Kroon te vieren. Gezien we 75% van de kroeg populeerden en het snel duidelijk werd dat we de kroeg een paar weekomzetten zouden bezorgen, konden alle remmen los. Wat volgde was een waar pandemonium, absolute anarchie op zijn best, en wat er allemaal precies gebeurd is behoeft u eigenlijk niet te weten. Iets met een bar en vuurwerk. Iets met toiletten, iets met heel veel jokers, en uiteraard iets met het zusje van Tyrson. Wellicht iets met uitsmijters en een afterparty. Sowieso iets met een snackmuur, maar gebeurde er ook iets met een jaarclub? Misschien iets met balletdanseressen, of een sweet sixteen, eventueel iets met een pet. U zal het wel nooit te weten komen. En laten we dat maar zo houden.

Op naar de bruiloft!

 

 

 

Reageren is niet mogelijk.